HomeInterviuALERTĂ POLUARE: Nori negri deasupra Capitalei din cauza cenușii turnate în cap...

ALERTĂ POLUARE: Nori negri deasupra Capitalei din cauza cenușii turnate în cap de votanți Iohannis

Senzorii de poluare sunt iarăși pe roșu în Capitală după ce fenomenul turnării de cenușă în cap a cuprins aproape în întregime grupul socio-demografic al votanților lui Klaus Iohannis. Deși e un ritual performat de obicei în grupuri restrânse, evenimentele politice recente au dus la o creștere exponențială a cantității de cenușă ridicată dramatic spre cer, apoi răsturnată în creștetul oamenilor frumoși și liberi, în văzul camerelor de filmat și fotografiat.

“Mă simt trădat!”, “am stat sute de ore în Piața Victoriei degeaba!”, sau “aceasta nu este țara ca afară în care vreau să mai trăiesc!” sunt doar câteva dintre frazele pline de patos care se aud de câteva zile în spațiul public, cu câteva momente înainte de apariția câte unui nor de cenușă. Conform experților, acești nori pot rămâne până la o săptămână în atmosferă, crescând astfel cantitatea de PM2.5 și PM10 din aerul pe care îl respirăm. În unele cazuri se detectează și creșteri subite ale cantității de dioxid de sulf, un gaz urât mirositor, asemănător flatulențelor, însă sursa acestuia rămâne un mister pentru știință.

“În mod normal suntem anunțați din timp și astfel putem interveni imediat cu un aspirator uriaș pentru a curăța imediat locația ritualului și a preveni poluarea, însă de data aceasta numărul de solicitări de aspirare a depășit cu mult capacitatea noastră operațională.”, a declarat Cpt. George Daison-Erbleid, conducătorul detașamentului special de aspirare al ISU București.

Bucureștenii sunt sfătuiți să evite zilele acestea plimbările lungi pe afară, sau să poarte măști anti-poluare dacă este necesar. Deasemenea, pietonii sunt rugați să fie atenți pe unde calcă și să țină cont că medaliile și decorațiile prezidențiale care au împânzit trotuarele – un alt fenomen provocat de știrile politice recente – se reciclează în tomberonul pentru plastic, nu în cel pentru metal.

Octavian Berceanu, fostă figură mesianică de la Garda de Mediu, nu a putut fi contactat pentru o opinie, însă mai multe surse au confirmat că a fost văzut plimbându-se noaptea pe străzi înarmat cu un extinctor și stingând focurile pe care le fac persoanele fără adăpost pentru a se încălzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.