HomeJurnal din cel mai înalt turnBărbatul care a văzut plete

Bărbatul care a văzut plete

Bărbatul vede niște plete pe bicicletă. Pletele fâlfâie în aerul tomnatic de octombrie într-un mod exclusiv feminin, așa cum pletele o fac dintotdeauna. Bărbatul scoate aparatul de fotografiat și pornește în urmărirea lor. Încă o fotografie cu plete pe care s-o atârne pe perete, în dormitor, lângă celelalte. Nu-l interesează chipurile femeilor, doar pletele, de aceea toate fotografiile sale sunt făcute în timp ce urmărește femeile pe stradă, fără ca ele să știe că sunt fotografiate, că altfel o să vrea să apară cu fața în poze, iar el nu are nevoie de fețele lor. Fotografiile cu plete îl relaxează, delicatețea lor feminină îl ajută să adoarmă mai ușor. În vise, e înconjurat de plete fără chipuri, doar plete care se împletesc în jurul lui formând un uter, în care el doarme vise dulci de copil.

Însă de data asta, când se apropie de pleata de pe bicicletă, observă un amănunt care-l stingherește. Două picioare foarte puternice, așa cum numai bărbații pot avea, pedalează bicicleta. Bărbatul strigă spre pleată să se oprească și o întreabă cum se numește. Andrei. Pleata se numește Andrei. Bărbatul simte că se sufocă, simte mâini în jurul gâtului, mâini care au formă de plete. De ce, se gândește bărbatul, de ce ar purta un bărbat plete? Nu știe el că pleata este a femeii? Poate este un nenorocit care fură pletele femeilor. Oare să cheme poliția?

Bărbatul pornește spre casă, îngândurat. Și dacă pletele din dormitorul său mint? Pe drum, îi iese în cale un om cu fes și tatuaj la gât. Cu siguranță un bărbat. O curiozitate morbidă pune stăpânire pe el și se apropie de om și îl întreabă cum se numește. Acesta îi zâmbește delicat – Andreea. Fesul și tatuajul la gât se numesc Andreea. Și Andreea râde cu delicatețe, așa cum numai femeile o fac, iar bărbatul râde și el, râde hohotind, în timp ce cu puterea imaginației dă la o parte pletele din fotografiile din dormitor, ca să le vadă chipurile, dar în loc de fețe i se arată picioare musculoase, așa cum numai bărbații pot avea, care pedalează în gol, pedalează cu pletele fâlfâind în aerul tomnatic de octombrie.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.