HomeJurnal din cel mai înalt turnBărbatul care a văzut plete

Bărbatul care a văzut plete

Bărbatul vede niște plete pe bicicletă. Pletele fâlfâie în aerul tomnatic de octombrie într-un mod exclusiv feminin, așa cum pletele o fac dintotdeauna. Bărbatul scoate aparatul de fotografiat și pornește în urmărirea lor. Încă o fotografie cu plete pe care s-o atârne pe perete, în dormitor, lângă celelalte. Nu-l interesează chipurile femeilor, doar pletele, de aceea toate fotografiile sale sunt făcute în timp ce urmărește femeile pe stradă, fără ca ele să știe că sunt fotografiate, că altfel o să vrea să apară cu fața în poze, iar el nu are nevoie de fețele lor. Fotografiile cu plete îl relaxează, delicatețea lor feminină îl ajută să adoarmă mai ușor. În vise, e înconjurat de plete fără chipuri, doar plete care se împletesc în jurul lui formând un uter, în care el doarme vise dulci de copil.

Însă de data asta, când se apropie de pleata de pe bicicletă, observă un amănunt care-l stingherește. Două picioare foarte puternice, așa cum numai bărbații pot avea, pedalează bicicleta. Bărbatul strigă spre pleată să se oprească și o întreabă cum se numește. Andrei. Pleata se numește Andrei. Bărbatul simte că se sufocă, simte mâini în jurul gâtului, mâini care au formă de plete. De ce, se gândește bărbatul, de ce ar purta un bărbat plete? Nu știe el că pleata este a femeii? Poate este un nenorocit care fură pletele femeilor. Oare să cheme poliția?

Bărbatul pornește spre casă, îngândurat. Și dacă pletele din dormitorul său mint? Pe drum, îi iese în cale un om cu fes și tatuaj la gât. Cu siguranță un bărbat. O curiozitate morbidă pune stăpânire pe el și se apropie de om și îl întreabă cum se numește. Acesta îi zâmbește delicat – Andreea. Fesul și tatuajul la gât se numesc Andreea. Și Andreea râde cu delicatețe, așa cum numai femeile o fac, iar bărbatul râde și el, râde hohotind, în timp ce cu puterea imaginației dă la o parte pletele din fotografiile din dormitor, ca să le vadă chipurile, dar în loc de fețe i se arată picioare musculoase, așa cum numai bărbații pot avea, care pedalează în gol, pedalează cu pletele fâlfâind în aerul tomnatic de octombrie.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.