HomeInterviuCine publică putiniști ca Rod Dreher în România?

Cine publică putiniști ca Rod Dreher în România?

Rod Dreher este un conservator american, mare fan al lui Iisus Hristos dar mai ales a organizațiilor și lucrurilor făcute în numele său, cu o reputație de putinism. Recent, acesta a fost invitat la o conferință organizată de ASCOR, o asociație de tineri despre care unii ar zice că sunt similar putiniști, să discute despre cât de greu este să fii creștin într-o lume anti-putinistă.

Deși în urma invadării Ucrainei acesta și-a ajustat public rusofilia, se pare că nu a fost suficient pentru lupi tineri și aflați abia la a treia căsătorie creștină ca Mike Neamțu, care au sărit să-l canceleze pe stil conservator. Celălalt nume greu al conservatorimii românești, Adrian Papahagi, a fost mult mai incisiv pe Facebook.

Aceasta nu este prima vizită a ilustrului lustruitor de etno-naționalisme în România, care a mai pășit pe meleagurile mioritice chiar anul trecut, cu ocazia lansării cărții sale traduse la editura Contramundum. Dată fiind fervoarea cu care se fac liste cu putiniști și enableri de putiniști zilele astea, am zis să aflăm cine a propagat aceste idei și personaje de ani de zile pe piața locală de carte.

Apelând la sursele noastre OSINT uzuale, am descoperit destul de repede compania care se află în spatele siteului și editurii, respectiv lista de oameni asociați cu acestea, pe siteul expose.ro.

Din lista de nume ne sar două în ochi, cel al fondatorului și cel al unuia dintre asociați. Bogdan Alin Mihai a fost un jurnalist și editorialist cunoscut în ultima vreme pentru poziționările sale conservatoare, anti-political correctness, negaționist al încălzirii climatice și sceptic covid. Acesta a decedat în iunie 2021, ultima sa postare publică fiind chiar cea în care anunța evenimentul cu Rod Dreher. A fost soțul jurnalistei Sidonia Bogdan, cunoscută anti-putinistă și evaluatoare a nivelului de inteligență a cititorilor de presă.

Celălalt nume interesant este Andronic Roxana Adriana, sora infamului mogulul de presă Dan Andronic și asistent în cabinetul europarlamentarului PNL Rareș Bogdan.

Prezentăm aceste informații ca atare, pentru cei curioși și/sau interesați de astfel de conexiuni, fără a îndemna la vreun curs de acțiune în urma acestora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.