HomeShtiri BlestemateComunicat: Editura Dezarticulat va participa la Târgul Autonom de Carte şi Zine(26-27...

Comunicat: Editura Dezarticulat va participa la Târgul Autonom de Carte şi Zine(26-27 iunie)

May be an image of text that says 'TAR AUTO N IN DE Filaret16- București 26-27 iunie 16:00 22:00 CARTE SIZINE'

După aproape 5 ani de activitate memetică și scandaluri culturale, grupul Dezarticulat înființează Editura Dezarticulat, o casă de producție editorială dedicată titlurilor proprii, lucrărilor academice și traducerilor.

Editura a primit avizul pozitiv de la Biblioteca Națională în luna mai, iar în iunie au lansat primul titlu, Almanahul Trepanatsii(un produs derivat din ziarul online cu același nume lansat în urmă cu un an de grup), disponibil la precomandă pe site-ul grupului.

Prin experienţa împărtăşită de 10 autori în 15 articole ce acoperă 88 pagini, Almanahul Trepanatsii se apleacă asupra unor teme complexe precum rebusuri despre corporatiști, teste de personalitate, articole despre Eforie Nord, extratereștrii UMMO sau penisul lui Rasputin. Invitații acestui prim număr de Almanah Trepanatsii: Mihnea Mihalache-Fiastru, Ionuț Chiva, Femeia Feminină, Sailor Moon.

Trepanatsii: Ce cărți se publică la Editura Dezarticulat?

Dezarticulat: După o pandemie e greu să mergi cu strategii și planuri pentru o piață de carte minusculă cum e cea românească. Dacă mai vorbim și de nișa noastră, non-ficțiune din sfera politică de stânga, biografii scandaloase și ficțiune de subgen, chick lit și chiar pornografie, poate, de ce nu…suntem deja în filmele matrix, vorba tiktok-ului. Cel mai sănătos, credem, ca editură mică, deși sună a clișeu marca Decât o Revistă, e să publici cărți pentru care ai dezvoltat o pasiune sau un cult și pe care pariezi că pot deveni mici succese, cărți în care crezi, cu care vibrezi și care sunt necesare într-un fel pentru public.

Mai bine vă zicem despre ce titluri abordăm pe bune. Momentan avem două pariuri, mai exact traduceri: un titlu apărut la Gallimard, un roman polițist despre niște anarhiști care răpesc ambasadorul Americii în Paris scris de un autor destul de popular în Franța, Manchette, și o biografie pe un subiect insolit, o sectă comunistă din America de Sud care așteptau venirea extratereștrilor și iarna nucleară, o carte care a strânit ceva controverse și reacții în spațiul de stânga american și occidental. Ambele titluri sunt de largă respirație și prizabile la un public ceva mai mare decât bulicica.

In traducere la Editura Dezarticulat
In traducere la Editura Dezarticulat

Thrillerul este tradus din franceză de Mădălina Spulber, o traducătoare care își marchează astfel debutul, iar al doilea titlu, biografia sectei posadiste, este tradusă din engleză de Mugur Butuza, traducător cu ștate vechi în industrie. Pregătim și o colecție de bandă desenată, suntem în discuții cu câțiva autori și autoare dar e prea devreme pentru dezvăluiri. Redactăm la greu cele două titluri și sper să vadă lumina tiparului la sfârșitul acestei veri.

Stați abonați la newsletter-ul Dezarticulat pentru detalii.

Almanahul precum și alte produse Dezarticulat(căni, tricouri, stickere, Manualul Tancului), se vor găsi și la Târg Autonom de Carte şi Zine (TACZ), unde grupul Dezarticulat va fi prezent cu un stand. Tot în cadrul târgului editura va distribui o fanzină gratuită de colecție cu fragmente inedite din cărțile aflate în producție și pe care le vor lansa la sfârșitul acestei veri.

Despre targ, in cuvintele organizatorilor de la Editura Pagini Libere

𝐷𝑒 𝑐𝑒 𝑢𝑛 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝑡𝑎𝑟𝑔?
Târgul autonom este, înainte de toate, un spațiu de întâlnire și discuții dedicat publicațiilor alternative și independente. Zine, reviste, broșuri și cărți scoase de diverse colective, afișe, cărți poștale și alte materiale vă așteaptă timp de două zile la Bucureşti, la spațiul DiY Filaret 16. Vă propunem, de asemenea, prezentări și discuții legate de diferitele proiecte editoriale autonome. Dorim astfel să încurajăm inițiativele publicistice independente și să ilustrăm necesitatea dezvoltării unor alternative critice la modelele dominante, nevoia deschiderii unor spații autonome de întâlnire și reflecție.Prima ediţie TAC a fost organizată de Editura Pagini Libere la Cluj în Noiembrie 2019, la Casa Tranzit. Aceasta este prima ediţie din Bucureşti.🕵️Puteţi citi Manifestul TAC(Z) aici: https://pagini-libere.ro/pentru-un-targ-autonom-de-carte/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.