HomeJurnal din cel mai înalt turnCoșmarul lui Horia-Roman Patapievici

Coșmarul lui Horia-Roman Patapievici

Corupția s-a hlizit la mine cu gura știrbă, iar decența (horribile dictu!) a ținut doliu. Simțurile mi-au fost asaltate de o masă umană care își desfășura decăderea morală pe străzile Bucureștiului, fiind silit astfel să iau parte la scene obnubilante, demne de condeiul marelui Dante.

La stânga mea, dar și mai la stânga omenescului, bărbați în haine femeiești, femei în haine bărbătești, și nimeni care să poarte pudoarea. La dreapta mea, și cu spatele întors la Dumnezeu, minți beznă expunându-și burdihanurile dezgolite, vopsite în culorile curcubeului, suflând din trompetele făurite din oasele îngerilor ca din niște goarne ale Apocalipsei.

Și eu în mijlocul bolgiei urbane, de-abia articulându-mă ca om, mă perindam printre ei cu ochii plecați, ca să nu le întâlnesc ura din privirile maniacale. Mă țineam strâns de papillon, spre a nu fi recunoscut de gloata mamonică, purtându-mi povara cruciformă de-a fi alb, bărbat, creștin și heterosexual.

Timpuri becisnice, oare vom mai putea resuscita umanitatea?! am strigat deznădăjduit spre cer, și chiar atunci am deschis ochii. Era doar un vis. Restul nopții mi l-am petrecut pipăindu-mă în oglindă, să văd dacă albitudinea, masculinitatea, creștinismul și heterosexualitatea erau toate la locul lor, așa cum le-a lăsat Dumnezeu, neîntinate de experiența coșmarului, și, spre bucuria mea, erau.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.