Înfrângerea puterilor liberale centriste din al 2-lea război mondial ar fi putut duce la izolarea SUA. Continentul european intrând cu totul sub influența totalitară comunistă urâtoare de individualitate și satisfacție financiară, americanii au fost nevoiți să-și caute alți parteneri economici care să cumpere bijuteriile industriilor naționale, cum ar fi mașini special concepute să extermine atmosfera și reclame aspiraționale cu cowboy stoici și femei aeriene.
Nimic n-a putut să-i împiedice pe tehnoregii complexului industrial militar să își testeze noile bombe atomice, și aplicând lecția bine studiată a capitalismului, America creează o cerere pentru produsele lor pe greu încercatele, dar întreprinzătoarele, insule nipone. În urma bombardamentelor armatelor americane, industria japoneză este anihilată, împreună cu infrastructura acesteia și, de ce să mințim, și o bună parte a populației. Un mic exces de zel al trupelor eliberatoare yankee.
La o primă vedere nu ar fi crezut nimeni că Japonia ar putea fi o piață de desfacere pentru o economie liberală în plină ascensiune, dar înțeleapta America și-a jucat magistral cărțile din mână, oferind împrumuturi parțial nerambursabile niponilor pentru a-și reclădi infrastructura, atâta timp cât companiile contractate aveau să fie americane, cât și ajutoare sociale via misionarii de diverse denominații care încurajau sexul procreativ pentru a repopula insula. În 40 de ani industria și infrastructura japoneză sunt reconstruite și deținute de SUA, iar populația folosește banii câștigați pentru a cumpăra bunurile respective.
Pe meleagurile nord-americane urmează o perioadă prosperă în care singurele intervenții ale statului par a fi exclusiv menite să pună piedici inițiativelor private, așa că statul în sine se privatizează, transformându-se într-un patronat/directorat condus de Ford, Chevron și Monsanto. Directoratul American, noul nume al SUA este condus în echivalentul zilelor noastre de un triumvirat format din Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos, și principalul export este piața liberă în sine, cu precădere prin comerț ilegal cu distribuitori privați din Khanatul Sovietic Eurasiatic. Vecinii sudici ai Directoratului American sunt statele latino-americane, actualmente toate aflate sub conducerea militară. Acestea exportă pe persoană fizică materia prima necesară pentru producția de piață liberă a DA.