HomeJurnal din cel mai înalt turnMă numesc Gelu Duminică și îmi pare rău

Mă numesc Gelu Duminică și îmi pare rău

După cum știți, mă numesc Gelu Duminică și îmi pare rău. Am zis că talibanii din Afganistan care vor interzicerea avortului, condamnarea relațiilor homosexuale și o organizare socială fascistoidă, care să aibă în centrul ei religia, seamănă suspect de mult, adică nu mult, chiar deloc, de fapt, acum când mă gândesc mai bine, cu anumiți politicieni sau intelectuali români, întâmplător creștini ortodocși. Nu știu de ce am zis asta. Dar dacă aș putea să o spun din nou, n-aș zice-o așa, ci: Talibanii care vor fascism sunt în Afganistan, românii creștini ortodocși care vor fascism sunt în România. Afganistan și România sunt două țări diferite. Prin urmare, românii creștini ortodocși care vor fascism nu vor fascism. Așa ar fi trebuit să spun. 

De aceea este important să întrebăm fasciștii dacă sunt fasciști. Adică stai. Nu asta voiam să spun. Îmi pare rău. Vreau să zic că înainte să aruncăm cu vorbe grele în oameni care vor fascism, să-i întrebăm mai întâi pe ei dacă vor fascism. Dacă nu-l vor, e clar că nu-s fasciști. Întrebați un creștin român ortodox care vrea interzicerea avortului, condamnarea relațiilor homosexuale și o organizare socială fascistoidă, care să aibă în centrul ei religia, dacă e taliban și vă va răspunde că e creștin. Ceea ce mi se pare firesc. Doar talibanii sunt în Afganistan, în vreme ce românii creștini ortodocși sunt în România. Afganistan și România sunt două țări diferite. Îmi cer scuze, din nou, pentru cunoștințele slabe de geografie de care am dat dovadă. Sunt doar un sociolog!

Mai mulți români creștini ortodocși pe care-i respect mi-au atras atenția că i-am jignit. Din nou, îmi cer scuze! Mi-au spus că ei nu sunt talibani. Așa este, talibanii sunt în Afganistan. Eu voiam doar să fac societatea românească să gândească, dar am adâncit prea mult gândul, din cauza cunoștințelor sumare de geografie, iar acum, în locul unde trebuiau să răsară gând și moment de reflecție, se află o gargantuescă groapă. O dihonie. Iartă-mă, societate românească! Eu, Gelu Duminică, sociolog cu zero cunoștințe de geografie, spășit îți cer mii și mii de scuze, din care să faci o scară și să ieși din groapa în care te-am aruncat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.