HomeVederi din ArgentinaElfii useriști se bat cu orcii lui Piedone pe plantat copăcei în...

Elfii useriști se bat cu orcii lui Piedone pe plantat copăcei în București din banii lui Nicușor Dan

Dragilor, salutări calde din Argentina! Unii poate mă recunoașteți, alții poate nu. Sunt un critic literar român stabilit în Argentina și, printre multe altele, am fost șoferul lui Che Guevara și pur și simplu ador pepenii chinezești. Mă găsiți și pe tuităr, bineînțeles, unde am cele mai corecte și puternice păreri despre realitatea din Românica.

Pentru că tuităr are o politică de comunicare minimală și pentru că redacția Dezarticulat mi-a făcut invitația, voi ține începând de azi o rubrică permanentă în cel mai debil ziar de satiră și politică românesc.

Ce mi-a atras atenția zilele astea?

Ei bine dragilor, mi-a atras atenția un ong frumos și liber din generația cea mai nouă și poate cea mai degenerată de organizații non-guvernamentale „de centru”. Ca o paranteză, nu vorbesc de un centru politic aici, ci de centrul Bucureștiului, unde cauzele civice sunt mult mai rarefiate și mai distilate, după chipul și asemănarea clasei sociale mai înstărite și cu valori mai comunitar-anarhiste care are și pedigree politic în noile partide și care vrea și ea să facă ceva: să salveze șerpii din lacul artificial Cișmigiu, să crească albine pe blocurile de pe bulevardul Regina Elisabeta, să facă bănci frumoase sau să evalueze prin tehnologie 3D gropile din asfalt. Chestii importante și relevante pentru masele populare.

Vă dați seama dears, pericolul de care vorbea prietenul meu de generație Iliescu în timpul mineriadelor și protestelor din anii 90 a devenit realitate: elemente anarhiste vor să distrugă democrația centralizată! Cum așa? Prin girul PMB condus de Nicușor Dan, care nu își uită grassroots-urile oengistice și a inventat un fond de bugetare participativă cu dedicație pentru societatea civilă care e 100% de partea valorilor noastre europene și, cum vom vedea mai jos, chiar în Consiliul PMB.

La concursul de proiecte poate participa oricine, numai să strângă suficiente voturi și se face. Un criteriu destul de aleator, cred eu cu mintea mea de boomer. Cum se evită fraudarea voturilor? O debirocratizare cam de rău augur, dar cum banii fondului civic municipal sunt „de semințe”, trecem cu vederea. De fapt, concursul și democrația participativă trâmbițate public sunt doar perdele de fum.

Stați cu mine și veți afla.

Circulă masiv în microbule o postare a unui ong pe nume Străzi pentru Oameni cu o hartă termică a bulevardului Elisabeta pe care s-au înregistrat recent 50 de grade, ca pe planeta Arrakis din Dune. Problema e clară și o poză face cât o mie de cuvinte, nu sunt copaci care să facă umbră pe bulevard, domle! Bineînțeles, prin omisiune și fără context pare că această arteră centrală care ține de dușmanii ideologici de la Sectorul 5 (condus de Piedone prin democrație centralizată populară până recent) a dus lipsă de copaci din vremuri preistorice. De fapt, sunt copaci pe bulevard dar în urmă cu ceva vreme au fost toaletați și aparent s-au uscat, fapt care a stârnit și atunci un scăndăluț între tehnocrația arhitecturală și ADP-ul gorilei populiste Piedone. Războiul e, deci, de uzură. Dacă îmi permiteți o paralelă cu un joc de când ieșeam la pensie, e ca-n warcraft, elfii useriști se bat cu orcii lui Piedone pe plantat copăcei la suprapreț din pușculița lui Nicușor Dan. Hehe.

Iadul rosu.

Cine e ONG-ul Străzi pentru Oameni?

Pagina de facebook a ong-ului a fost inființată în toamna lui 2021 și pare un ong de casă al partidului USR făcut parcă pentru câștigat concursuri de popularitate civică. Imaginea publică e destul de curatoriată, cu ilustrații copilăroase cu trotuare pe care cresc copaci falnici și mămici care-și plimbă fericite copiii în cărucioare fără grija ghiolbanilor care parchează bmw-urile anapoda.

Utopie frumoasa si civica in acuarela.

La o privire mai atentă pe site-ul organizației, vedem că echipa e formată din o droaie de tehnocrați și programatori destul de plicti implicați în lupte donquijotice, dar legați ombilical de partidul USR. Remarc acolo un tânăr promițător, George Vasiliu, care a participat la alegerile locale pe un post de consilier în Sector 2 cu o obsesie simpatică dar prostuță de făcut sensuri unice în tot Bucureștiul.

George are un vis: sa faca toate strazile din Bucuresti sensuri unice. Visul lui George e cosmarul nostru.

Cel mai interesant membru al organizației este un partener instituțional în persoana lui Florin Covaci, care se recomandă „antreprenor și consilier al Municipiului București”. Tot userist de-al nostru. Covaci s-a remarcat în iarnă la greva comuniștilor de la STB, când lătra violent împotriva drepturilor muncitorești și chiar instiga angajații STB să spargă greva, o măsură impecabilă de consilier municipal care a fost chiar preluată de Nicușor Dan și implementată la nivel de primărie. Așa zice maitre Covaci.

Repet dragilor, Florin Covaci se laudă că e ascultat de Nicușor Dan, care aplică ca un roboțel ce cere Florin Covaci. Printre altele, e spărgător de greve asumat, antreprenor, consilier userist și, foarte important, omul asumat al primăriei într-un ong de casă asumat al USR care vrea 500000 de lei (inclusiv TVA) de la primărie să planteze civic câțiva copaci pe teritoriul politic al pușcăriașului Piedone. Deja postarea e virală pe facebook și proiectul a strâns peste 400 de voturi într-o singură zi (deh, rețelele de partid!), semn că dacă se dorește democrație participativă ca-n Atena antică, se poate. Proiectul copacilor de pe Elisabeta a lăsat mult în urmă competitorii la bugetare participativă, care abia strâng 40 de voturi la proiectele lor la fel de civice și frumose. Așa e când nu prea ai parteneri instituționali în organizație…

Le orez succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.