Homeinvestigatsii OcultisteElrond, crypto-unicornul românesc fondat de evangheliști

Elrond, crypto-unicornul românesc fondat de evangheliști

Bula recentă a bitcoin a readus în atenția publicului întreaga baltă de proiecte bazate pe blockchain, care au devenit iar ținte atrăgătoare pentru amatorii de îmbogățire rapidă. Printre aceste proiecte se numără și criptomoneda românească EGLD a companiei Elrond, fondată la Sibiu de frații Beniamin și Lucian Mincu, care și-a dublat valoarea într-o singură săptămână, ceea ce face compania să se apropie de o potențială evaluare de unicorn la bursă – adică o evaluare de 1 miliard de dolari.

Image result for elrond crypto

Pe lângă faptul că arată ca un cuplu stereotipic de chad și nerd cum vedem în toate filmele despre startupuri în care un șmecheraș care arată bine se combină cu un geniu matematic purtător de ochelari ca să facă mari afaceri, am aflat de la sursele noastre trepanate că cei doi frați sunt membri ai Bisericii Creștine după Evanghelie. Sursele nu au confirmat, dar e posibil ca ei să facă parte chiar din familia lui Onisim Mincu (care e prieten pe Facebook cu Beniamin), cel care, alături de Bela Iach și Constantin Morariu, au fondat Biserica Creștină după Evanghelie Tălmaciu prin anii ‘90. 

beniamin mincu
Fratii Elrond: sus Beniamin(smecherasul), jos Lucian(geniul matematic)
Image result for lucian mincu

De altfel, pe profilul public de Facebook al lui Beniamin Mincu găsim poze cu el și David Iach, un investitor în startup-uri și speaker la Forum of Christian Leaders, iar într-o filmare din 2019 a bisericii Maranata Cișnădie îl putem identifica pe el și pe soția lui.

David Iach si Beniamin Mincu. Sursa foto: Facebook David Iach

De altfel, soția pare să îi împărtășească pasiunea pentru universul Lord of the Rings, de unde sunt luate denumirile Elrond și Maiar, ea având în 2019 pentru scurt timp un blog numit Erendil pe care cacheul Google încă nu l-a uitat.

Esther Mincu explica pe erendil.ro ce inseamna Erendil.
No description available.
Captura via webarchive de pe defunctul blog erendil.ro. In imagine, postare de anul trecut in care Esther Mincu opineaza despre filmul Joker.

Tolkien l-a mai inspirat, printre alții, și pe miliardarul american Peter Thiel, care a fondat compania de supraveghere în masă Palantir, colaboratoare de nădejde a instituțiilor de forță din SUA, și era și un preferat al strategului Coaliției pentru Familie Bogdan Stanciu. E ceva în povestea asta în care există un Bine Absolut și un Rău Absolut care atrage anumite categorii de oameni, se pare.

Fragment dintr-o postare de pe medium a lui Beniamin Mincu intitulat “Elrond “Zero to One” Testnet Update” in care ofera credits idolului Peter Thiel.

Pentru că nu avem o colecție de artă atât de valoroasă precum a deputatului Iulian Bulai, ne vom abține de la glume nepotrivite și taxabile de CNCD despre culte și crypto-propovăduire, și vom spune doar că nu e absolut nimic greșit cu faptul că există o monedă digitală controlată de o familie membră a Bisericii Creștine după Evanghelie

România este o țară democrată în care oricine este liber să creadă în orice, chiar dacă acele credințe sunt despre cum homosexualitatea și avortul sunt un păcat, iar uneori oamenii care cred aceste lucruri formează coaliții care încearcă să modifice Constituția printr-un referendum. 

Viața personală a fondatorilor Elrond și posibilele lor legături transatlantice facilitate de apartenența la o biserică cu activitate intensă de misionariat nu ar trebui să aibă nicio influență asupra companiei, sau a deciziilor pe care aceasta ar putea să le ia odată ce strânge suficient capital pentru a putea finanța alte proiecte. 

Nu putem decât să le urăm tinerilor antreprenori sibieni un drum bun spre ceruri, către Lună.

9 COMMENTS

 1. se zice “culte” in sensul din articol, culturi sunt alea de bacterii sau ciuperci pe care le fac in laborator când dai analize

 2. ce articol idiot, nici nu pot sa cred ca cineva a pierdut timp sa scrie asa ceva! Tot ai batut pasul pe loc ca sa ne spui ca fratii Mincu sunt evanghelisti! Mare scofala ai descoperit tu! Ba mai mult, incerci si o ipoteza cretinoida, cum ca ar putea fugi cu banii adunati din EGLD ! Doamne multi prosti pe lumea asta, au acces la internet!!!!

  • băi johny, nu spune nimeni că ar fugi cu banii din EGLD :)))))) numai de-ar fugi cu ei și de nu i-ar băga prin politică. Se sugerează ideya că obținând un capital considerabil din acea monedă, îl vor folosi pentru a finanța proiecte de tipul Coaliției Pt Familie sau alte activisme militantisme social-conservatoare, poate mai pe la un PNL sau unde vor mai fi aripi politice neo-protestante. Asta așa, ca să știe și Tibi pe cine mai ajută să se îmbogățească investind în EGLD și cam în ce zonă din societate și din politică urmează să se întoarcă banii ăia.

   • Beni nu este vreun religios, de conservator nici nu poate fi vorba. E inevitabil ca 2-3 neoprotestanti sa devina milioanari de pe urma criptomonedei, dar asa se intampla cam la orice proiect care da lovitura.
    Dar cum spuneam, din cate stiu, membrii fondatori nu mai au legatura cu biserica in care au crescut.

  • Pocaitii sunt escorci de meserie… sentimental, uman, material.
   Deja elrondu escrocilor se apropie de zero, fraierii au pierdut, jmecherasii
   au facut bani…Candva vor raspunde pentru tot raul imprastiat in lume!

 3. eu cred ca articlolul e parsiv de bine scris. arunca ancora unei forte supranaturale dar foarte bine reprezentate in licuriciul de peste Ocean. Este un articol scris pentru a intari increderea in aceasta crypto.
  Problema e ca asa zisa capitalizare nu se vede in bilantul companiei? Atunci unde e?

 4. Ce treaba are sula cu prefectura? Oagere, ori ai fantezii cu biserica ori i-ai fost și tu “student” lui pomohaci si te-a lăsat cu sechele, ca se simte la fiecare propoziție pe care ai scrijelit-o.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.