Homeinvestigatsii OcultistePlanul de 2.5 milioane euro al Asociației Ortodoxia Cuantică pentru a salva...

Planul de 2.5 milioane euro al Asociației Ortodoxia Cuantică pentru a salva lumea

Asociația Ortodoxia Cuantică nu e o farsă Dezarticulat, ea există și juridic și e condusă de Adrian Singurov, un preot care, grosso modo, tot îmbină și combină pe bloguri, emisiuni televizate și social media de peste 10 ani în moduri bizare religia cu știința. Nu e clară relația lui cu Patriarhia Română în prezent(noi credem că e iubire-ură), cert e că pe site-ul lui precizează că din 2011 e preot în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, sub ascultarea Mitropolitului Damaschin din Moscova.

Sutane false?

Dintr-un articol din 2010 publicat în Vremea Nouă care se numește “Nebuni în sutane false”, aflăm despre Damaschin și Singurov că “au stârnit hazul jurnalistilor de la Chisinãu, care n-au auzit niciodatã de ei! Mai mult, Mitropolia Basarabiei, prin vocea secretarului pr. Vadim Cheibas, a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouã, cã Adrian e preot într-o parohie dintr-un sat al raionului Soroca, iar recomandarea lui în România ca asa zis “Arhiepiscop al Chisinãului si Pãmânturilor Moldovenesti” e cel putin “o glumã proastã” si “cel mult, o manevrã”.

Nu toată presa îl ia în râs pe Singurov. Ba chiar e luat ca realizator de emisiuni, cum e cazul televiziunii 6TV, unde s-au produs și emis cam toate vocile insolite ale României în frunte cu Emil Străinu.

Singurov intr-un material de promovare social media de pe pagina de facebook 6TV. Singurov apare in partea de centru-sus a imaginii.

Din câte am observat, omul e cam eclectic pentru gusturile canonice ale patriarhiei în declarații, de exemplu pe site-ul lui se identifică cu “Cerberus și Caron care trecea sufletele cu luntrea lui peste râul Styx”. Ciudat flex, dar ok. A mai ieșit în evidență în 2018, când a intrat într-un mic conflict cu BOR după ce a oficiat o slujbă la ceremonia de incinerare a lui Andrei Gheorghe.

Bun, acum să înțelegem puțin conceptul de Ortodoxie Cuantică.

Tot Singurov știe cel mai bine care e treaba:

“Codul sursă al conceptului nostru stă pe munca de generații ai unor titani ai științei. Tratatul de Ontologie al lui Constantin Noica, Ortofizica lui Mihai Drăgănescu, logica terțului inclus al lui Basarab Nicolescu, logica lui Hermes, a lui Noica, Teologia Cuantică a lui Diarmoid O’ Murchu, Biocentrismul lui Robert Lanza, epigenetica şi rezonanţa morfică a lui Rupert Sheldrake, Neuroteologia lui Andrew Newberg, Voladorul lui Castaneda, secretele ascunse în limbajul hieratic dezvăluite de Umberto Eco, Grigorie Sinaitul, Efrem Sirul, tratatele lui Ioan Gură de Aur (cele traduse de ruşi) şi Maxim Mărturisitorul. Toţi au folosit un non-dual-mind în abordarea religioasă și au înţeles imediat adevăratul mesaj al Lui Hristos.”

Deci o zacuscă completă și plictisitoare de la un anumit punct încolo cum s-au tot mâncat pe pâine în sectele new age în ultimii 50 de ani chiar și prin Românica.

Ce ne-au trezit, însă, interesul sunt ultimele mutări ale lui Singurov.

Omul are și un grup de facebook de cam 5.2k membri. Nu știm câți larpează și câți sunt pe bune acolo, cert e că e un grup foarte activ. Tot Singurov ne dă un hint într-o postare recentă în care virează pe stil Osho sau Aum (Aum erau obsedați cu elitele tehnocrate) cu secta într-o direcție depresiv-apocaliptică. O să aflați imediat de ce.

Mai nou Singurov vrea să facă o comunitate “sustenabilă” undeva pe lângă Brașov, ar fi ridicat pe acolo și o pseudo-bisericuță din donații și se laudă cu această fermă plină cu specialiști.

Dacă tot îmbină ortodoxia cu cele mai noi descoperiri din fizică și dacă tot acceptă donații prin revolut, de ce să nu combine în sectă și o mică afacere cu miros de țeapă?

În cadrul asociației lui, Singurov a lansat “certificate bonds” pentru dezvoltarea comunității în valoare de 500 de euro bucata. În mod normal, certficatele astea de împrumut sunt garantate de ceva instituție a statului și vin cu niște promisiuni de dobândă pentru creditor. Nu pare să fie cazul aici. Dar ce garant mai bun decât un Hristos alimentat cu energie nucleară și cuvântul lui Singurov poate să existe în acest univers?

Singurov se laudă tot pe grup că a emis 5000 de certificate în valoare de 2.5 milioane de euro.

Cam asta e suma de care are nevoie ca să construiască viitorul omenirii după apocalipsă. Nu știm exact mecanismul, dar se pare că această proiectată comunitate izolată de pe lângă Brașov va genera și profit pentru acționari în viitor. De aici și call-urile către potențialii investitori-creditori ai “afacerii”. Nu ar fi doar el în acest hype dement, ar exista persoane care i-au cumpărat hârtiile fără acoperire. Ne cam îndoim că există investitori după ultima postare a lui în care, din lipsă de aderenți și investitori în sectă, amenință că își ia jucăriile, închide grupul și pleacă acasă să se joace (ba dum tss)…Singurov.

No description available.

Duduienii și Ortodoxia Cuantică pe aceeași stradă colț cu filantropia

Încercând să dăm de urma banilor strânși pentru salvarea omenirii n-am reușit decât să găsim un live al lui Anaser Duduianu, membru al faimosului clan recunoscut și pentru activități filantropice, în care tânărul arată cum duce o donație de alimente către o familie săracă și face apel la mai multe persoane pentru donații în bani. În textul asociat liveului apar datele bancare ale Asociației Ortodoxie Cuantică, de altfel singurul loc pe internet în care apar acestea.

No description available.

Ce putem să zicem, așteptăm cu nerăbdare următoarele aventuri ale Asociației Ortodoxiei Cuantice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.