Homeinvestigatsii OcultisteFilip Cristian, miliardarul de 19 de pe tiktok, ministru în Nigeria? Filip...

Filip Cristian, miliardarul de 19 de pe tiktok, ministru în Nigeria? Filip Capital, un fond de investiții care există doar pe Linkedin

Motivați de noile apariții în presă absolut demențiale ale miliardarului-adolescent Filip Cristian din Fanatik, Forbes și în podcastul lui Buhnici, ne-am simțit nevoiți să ne suflecăm din nou mânecuțele hainelor noastre șomerești și să verificăm câteva din afirmațiile rostogolite fără pic de discernământ sau filtru critic de redacții faimoase și bine plătite, nu ca noi, care trăim din donații pe patreon.

Fondurile de investiții ale lui Filip Cristian: Moș Crăciun și prietenii săi

Pe linkedin-ul lui, Filip se autoproclamă, printre multe altele, CEO la Filip Capital, un lapidar „fond mutual de acțiuni”.

Am pierdut ore căutând frenetic o informație despre acest enigmatic Filip Capital pe internet și siteuri serioase unde sunt listate fonduri mutuale. Am căutat informații care să nu vină din comunicatele de presă ale lui Cristian Filip-unul a ajuns și pe yahoo finance -, sau din revistele și site-urile prietene care îl cred pe Filip pe ochi frumoși. După cum a răspuns acel cetățean polițistului care i-a cerut permisul la control, rezultatele despre Filip Capital nu există, doesn’t exist.

Stim, penibil, am ajuns sa cautam pe sec.gov aberatiile lui Filip, aia e, ce nu facem noi pentru jurnalismul trepanat

Apar, în schimb, siteurile unor fonduri de investiții sau afaceri cu nume asemănător. Ceea ce ne pune pe gânduri. Ca fond de investiții (și ca orice biznis cât de cât serios), e esențial să ai măcar un site de prezentare pentru potențiali clienți sau ca firmele de audit sau presa să verifice că ești legit, nu? Se pare că, pentru Filip Capital, atragerea de investitori se face în secolul internetului prin porumbei voiajori, la masa verde, prin viu grai și, poate, semnale cu fum.  

Nu vorbim aici de un fondulets mutual, ci de unul mare, în care Filip Cristian pretinde că administrează peste 14 milioane de dolari.

Asta am gasit in comunicatul de presa de pe yahoo finance. Daca se minte sa exagereaza acolo, mintim si exageram si noi.

Noroc cu facebook și neglijența tânărului nostru miliardar, altfel nu dădeam peste acestă nestemată. Se pare că în urmă cu un an, înainte de Future Coin și Filip Capital, Filip Cristian administra pe rețele de socializare un alt fond de investiții pe nume FCT Administration care „ are la baza 3 Start-Up-uri care vor exploda pe piata comercială online in întreaga lume cu mare potențial. Conform simulării mele și a echipei mele, ne așteptăm la profituri de minim 600.000EURO pana la 1,2milioane de euro, pe scurt sa va multiplicati suma investita de la 6 pana la 12 ori!”. Caritas direct. Bineînțeles, nu se mai știe nimic despre această inițiativă, probabil de când cu Future Coin-ul n-a mai fost atras să ia profit din acele milioane de dolari produse de fondul de investiții FCT. Îl înțelegem, am proceda fix la fel.

În postare Filip trântește și o poză pixelată cu niște diplome și cupe(se dau cupe sportive pentru performanță în afaceri, da), pe model o poză face cât o mie de cuvinte.

Dar…FCT Administration există. În Nigeria, și e un fel de agenție cu funcție administrativă condusă de un ministru propus de președintele țării. Ce să zicem, felicitări Filip Cristian!

Primul episod din saga Filip Cristian: Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele căruia să te ferești

——————————-

Dacă ai ajuns până aici, felicitări, îți place trepanația. Luna aceasta am lansat Almanahul Trepanatsii 2, o colecție de articole mai mult sau mai puțin umoristice pe care nu le ve găsi decât în print. Susține redacția noastră să fie independentă cumpărând almanahul sau printr-o donație pe patreon.

1 COMMENT

  1. Frumos articolul, ca idee anul trecut i-am lăsat domnului Filip Cristian pe măreața platforma TikTok unde mesaj unde îi reproșam că nu găsesc nici-o știre oficială despre așa administrator de milioane și ghici ce, peste 3 ore au fost publicate 3 articole identice pe 3 site-uri diferite și obscure la același moment, desigur promovând cat de mare este domnul antreprenorul, bineînțeles toate site-urile au fost plătite de el pentru publicarea articolelor prilej cu care mi-a și restricționat accesul pe contul său de TikTok =)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.