Homebet killerBet Killer: Pariu riscant pe Firea la alegerile locale la cota 2

Bet Killer: Pariu riscant pe Firea la alegerile locale la cota 2

Echipa Bet Killer a analizat oferta pariurilor la alegerile locale din Bucureşti şi vine cu o recomandare riscantă: puneţi banii pe Firea cât timp e cota mai mare de 2!

Trebuie însă să menţionăm că rezultatul este unul foarte incert, situaţia putându-se schimba până şi în ultima oră de vot. Sunt câtiva factori pe care i-am luat în considerare.

Să începem cu sondajele. Puţinele sondaje din vară au arătat un scor strâns, procentele variând de la un avantaj de 8% pentru Nicuşor Dan până la 8% peste pentru Gabriela Firea. Ultimele două sondaje, comandate de PNL şi Nicuşor, arată cursa mai strânsă ca niciodată, cu doar 2-3 procente despărţindu-i pe cei 2, totuşi Dan menţinându-se câştigător (de unde şi trendul către egalizarea cotelor din ultimul timp la casele de pariuri). Important de notat aici e că sondajele acestea nu sunt weighted for turnout, deci nu iau in calcul prezenţa probabilă. Prezenţă care o să conteze mult, dacă luăm în calcul istoria electorală şi declaraţiile politice, care-i dau un avantaj Firei la o prezenţă mică, pe când o posibilă victorie a lui Dan vine în urma unui turnout mărit.

Ce e de notat aici e că prezenţa în 2016 a fost deja foarte mică, de doar 33%. Astfel, nu ar fi imposibil în condiţii normale ca aparatul politic al dreptei unite (mai ales al PNL-ului, care stă destul de bine în teritoriu) să mobilizeze mai mult electorat decât data trecută. Atenţie însă, în condiţii normale. Ori în contextul pandemiei, e cumva de aşteptat ca prezenţa să scadă. Cel mai apropiat caz a fost cel al alegerilor locale din Paris din iunie, unde prezenţa la vot a scăzut de la 56% din 2014 la 42% anul acesta. Tot la prezenţă mai e de notat că profilul electoratului lui Nicuşor arată o susţinere mare din partea rezidenţilor din Bucureşti care nu aveau buletin sau viză de flotant pe capitală, şi aici iarăşi o să vedem dacă USR-PLUS au trecut testul mobilizării acestor zeci de mii de oameni cu mult înainte de alegeri pentru schimbarea domiciliului pe Bucureşti (şi sincer, cu câte scandaluri interne şi demobilizări au fost înainte de alegeri, lucrurile nu arată prea bine).

Încă un lucru de luat în calcul sunt rezultatele din 2016. După cum spuneam, prezenţa a fost de doar 33%, iar în contextul acesta, Firea a luat 42.97%, Dan (din partea USB) 30.5%, iar candidatul PNL 11.2% (iată deci că nici scorul cumulat USB-PNL nu ar fi fost îndeajuns pentru câştig).

Toate acestea fiind zise, e clar că o să fie un meci strâns, unde prezenţa la vot o să hotărască soarta capitalei din următorii 4 ani şi succesul pariului nostru. E foarte posibil ca vremea de duminică să influenţeze rezultatul. Iar prognoza actuală arată 10 grade Celsius mai puţin ca sâmbătă, ploi şi chiar o posibilă furtună.

Bet Killer recomandă astfel un pariu riscant pe Gabriela Firea, atâta timp cât găsiţi încă o cotă bună. Şi ca să vedeţi că nu vorbim doar în teorie, am pus şi noi 100 de euro din banii redacţiei pe Firea la cota 2. Praxis!

3 COMMENTS

  1. foarte bună analiza, dar nu ați luat în calcul absența la vot pe categoria de vârstă 65+.
    Prezența la vot a seniorilor va fi mai scăzută din cauza COVID19. Mare parte din ei votau cu PSD. (cunosc o femeie de 68 de ani, votantă PSD, care nu merge la vot din cauză de covid).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.