HomeFilme FalseFurelinia Actul VI (Furelinium)

Furelinia Actul VI (Furelinium)

Citește și:

Furelinia (Actul I – Sesiunea de Proiecte Primăvară 2020)

Furelinia (Actul II – Lacrimile Vieții)

Furelinia (Actul III – Dezvăluirea)

Furelinia (Actul IV – Deposedarea)

Furelinia (Actul V – În HUB-ul interbelic)

Dr. Psihoterapeut Ing. Lect. Univ. Tibilan merge buimac pe străzile Bucureștiului. Pare că e în căutarea unui loc anume, dar nu știe exact unde să-l găsească. Intră în toate ciorbăriile, gogoșeriile, chiftelăriile, dar nu e acolo. Întreabă disperat: aici e? Aici găsesc colțișorul meu de hygge? Am nevoie vă rog de un moment de tihnă. Lumea se uită ciudat la el și îl întreabă dacă nu cumva ar vrea un tur de Obor, o excursie urbană, e fix ca un safari, i se zice. Spune că poate altă dată și își continuă călătoria. Ajunge în fața unei clădiri care emană o energie colosală. Aici trebuie să fie ce căuta. Deschide poarta și intră în HUB. Merge de-a lungul unui coridor întunecat. Pereții parcă se strâng din ce în ce mai mult în jurul său. Parcă îl lasă fără respirație. Aude niște șoapte, șoapte care par să vină din pereți, din podea, din tavan. Șoaptele îl înconjoară. Șoaptele se transformă în voci:

-Dr. Psihoterapeut Ing. Lect. Univ. Tibilan a venit momentul răzbunării, a venit momentul să plătești pentru răul făcut.

-Da eu n-am făcut nimic, bă vocilor. Sunt un simplu dr. psihoterapeut .ing. lect. univ. cu un modest cabinet de psihoterapie și cu câteva ore de predat atât la universități de stat cât și la universități private. 

-Știi de ce ești vinovat și o să plătești.

Din tavan începe să curgă sânge. Tibilan o ia la fugă pe coridor în timp ce țipă:

-Aveți milă, aveți milă, sunt un biet dr. psihoterapeut .ing. lect. univ. :((((((((((((((((

-Să avem milă? zic vocile în cor. Așa cum ai avut și tu milă cu toate femeile pe care le-ai tratat? Femei pe care nu le-ai crezut și le-ai zis că au divorțat de realitate? Nu avem milă! Să avem milă? Așa cum ai avut și tu pentru toate persoanele queer care nu au putut să se deschidă în fața ta de frică că nu le vei înțelege? Așa cum ai avut tu milă față de cele care s-au deschis și le-ai zis că sunt bolnavi și bolnave? Nu avem milă, Tibilan! Să avem milă? Așa cum ai avut și tu milă față de toate persoanele cocoșate de job-urile lor cărora le-ai zis că nu sunt destul de adaptate capitalismului? Nu avem milă!

În fața lui Tibilan apare DSM-5, cunoscut și ca Manualul de Diagnostic și Statistică al Tulburărilor Mentale, a cincea ediție, care pur și simplu plutește în aer. Lui Tibilan nu îi vine să creadă și se uită la el cu nesaț, parcă pregătit să mai dea un diagnostic.

-Biblia mea, biblia mea, acum vin spre tine, iubirea mea, să nu mă părăsești.

Din pereți ies Suzi, Sara, Patricia și Olga cu seceri din argint în mână și încep să înjunghie Manualul de Diagnostic și Statistică al Tulburărilor Mentale, a cincea ediție. Tibilan scoate un strigăt sfâșietor, care răsună în toată casa. Foi de hârtie sar în toate părțile și parcă și cartea plânge. Tibilan cade în genunchi și nu poate decât să șoptească lipsit de vlagă:

-Biblia mea, biblia mea…

Cele trei fureline dispar, iar Tibilan rămâne plângând deasupra unui morman de hârtie mototolită. 

Cu 666 de minute în urmă…

Cortina cade. Furelinele rămân ținându-se de mâini. Nu le vine să-și dea drumul. Totul din jurul lor pare că s-a oprit și doar acel moment mai există. Își aud bătăile inimilor care parcă se sincronizează. Din spatele cortinei lumea bate din palme, țipă, huiduie, fluieră, e un haos total. Performance-ul lor nu a lăsat lumea indiferentă. 

Tiberiu și Tibi nu sunt de găsit nicăieri. Suzi, Sara, Patricia și Olga află de la celelalte fureline că Regizor Dr. UNATC Tiberiu și Coord. Proiecte AFCN Tibi s-au baricadat împreună cu Ligia și Cipi în beciul Hub-ului.

-Fetelor, simt că o să se întâmple ceva sinistru, spune Suzi.

-O să înceapă ritualul, trebuie să-i oprim, continuă Sara îngrijorată.

-O să stau eu aici să am grijă de celelalte fureline, voi mergeți le zice Olga.

-Nu e timp de pierdut, fetelor, le grăbește Patricia.

Podeaua beciului este împânzită de sute de aplicații la fonduri culturale. În mijloc, pe o masă din piatră stau Ligia și Cipi. Tiberiu și Tibi sunt îmbrăcați în robe lungi și fac incantații deasupra lor:

-O zei străvechi, voi stăpâni măreți peste fondurile culturale, primiți aceste ofrande, primiți aceste trupuri de interni, aceste trupuri care fac voluntariat, aceste trupuri exploatate în numele culturii și artei, primiți trupurile astea și pogorâți asupra noastră 666 de zile de proiecte finanțate. Dați-ne puteri neomenești ca să accesăm și cele mai rare fonduri din lumea asta. Faceți din piatră seacă finanțare și nu lăsați nici un colțișor nefinanțat. 

Ligia și Cipi se uită cu resemnare la cei doi din fața lor. Mai auziseră de aceste ritualuri pe care le făceau veteranii finanțărilor, de înghițeau toate proiectele mai mici și nu mai avea nimeni loc de ei. Într-un fel nu se așteptaseră să ajungă sub lama baltagului ceremonial, dar nici nu se miră foarte mult. Pentru persoane fără putere și influență cum sunt ele, asta e ceva obișnuit, nu trebuie să vină ca o surpriză. Oricând poți să ajungi pe altarul de sacrificiu al unor megalomani care vor fonduri doar pentru ei. Dar csf, ata ete, măcar surorile și frații lor să aibă parte de locuri de muncă fertile în noul sezon AFCN. 

Se aude un tunet. Ușile beciului se deschid larg și apar Suzi, Sara și Patricia. Vorbesc în cor ca un organism colectiv:

-A venit timpul să dați socoteală! Ziua judecății este acum! Fondurile vor fi eliberate și blestemul vostru asupra finanțărilor ridicat! Toate furelinele vor fi libere!

-Cine sunteți voi? strigă Tibi la ele.

-Cu ce autoritate vă permiteți în primul rând să stricați creația mea de geniu și după să ne întrerupeți ritualul sacru? continuă Tiberiu.

Furelinele vorbesc din nou cu vocea colectivă:

-Cine v-a dat putere vouă să faceți spectacolul ăsta?

-Cele trei fureline antice, fetelor. spun cei doi bărbați cis-hetero cu un aer paternalist.

-Noi suntem ele. Noi nu v-am dat puterea, ați luat-o cu forța. Ați luat ceva ce nu era al vostru. 

Vocea colectivă se rupe. Suzi iese prima din șir și spune:

-Eu sunt Furelina Suspinătoare.

I se alătură Sara care se duce în stânga ei și o ia de mână:

-Eu sunt Furelina Înlăcrimată.

Patricia o ia și ea de mâna dreapta și spune:

-Eu sunt Furelina Întunecată.

Vocea colectivă revine:

-Noi suntem cele trei fureline antice care predatează stângulitsa. Ne luăm puterea de la toate furelinele din trecut, viitor și prezent. 

În jurul lor se crează un ciclon puternic, fulgere și tunete străbat încăperea. 

-Prin puterea noastră colectivă vă expulzăm în dimensiunea Trepanată, să simțiți la nesfârșit cum e să aplicați la proiecte AFCN și să nu luați niciodată. Fie ca bugetele voastre să nu fie niciodată conforme și să picați administrativ, să nu vă găsiți actele și să depășiți deadline-ul cu o fracțiune de secundă, fie ca toate contestațiile voastre să fie respinse și să simțiți și voi ce au simțit toate celelalte persoane care nu au avut loc de hegemonia voastră. Damnați să fiți, Regizor Dr. UNATC Tiberiu și Coord. Proiecte AFCN Tibi, să scrieți aplicații la infinit și să nu știți de ce nu ați luat. Acolo unde vă duceți voi, să se ducă și toate furelinele legionare, fasciste, naziste și naționaliste, homofobe, transfobe și sexiste, rasiste și clasiste. 

-Știți ce a mai rămas nu? se întreabă furelinele în cor.

-Trebuie să le eliberăm. își răspund ele tot în cor. 

O tornadă le cuprinde și furelinele antice dispar. 

Se întorc din dimensiunea Trepanată cu furelinele sovietice, cele crescute în laboratoarele secrete ale lui Ceaușescu. Furelinele sovietice au renunțat la reducționismul de clasă și acum sunt fureline intersecționale queer anarho-comuniste, pregătite să-i mănânce pe bogați și să le redistribuie averea. 

-Furelinelor, acum sunteți libere! Sunteți eliberate de 30 de ani de neoliberalism și piață liberă. Este timpul să renunțăm și noi la puterea asta antică pe care am primit-o. De la fiecare după capacități, fiecăreia după nevoi! 

Epilog

Furelinele împart puterea ancestrală a stângulitsei și transformă HUB-ul în Colectivă, un loc atât pentru fureline cât și pentru non-fureline unde să trăiască împreună, să facă toată ziua memutse trepanate și să se organizeze împotriva opresiunii. Hegemonia lui Tiberiu și Tibi care acaparase toate proiectele AFCN a fost distrusă și împreună cu furelinele intersecționale queer anarho-comuniste urmează redistribuirea averii ca toată lumea să aibă o locuință, un venit stabil și propriul AFCN. Arta și cultura nu vor mai fi doar pentru elitele privilegiate ci vor fi accesibile tuturor. Fascismul și rudele sale neo-liberalismul și capitalismul au fost învinse pentru moment. Era stângulitsei intersecționale a început.Proletariatul furelinelor și-a rupt lanțurile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.