Home investigatsii Ocultiste În plină criză a vaccinării, Institutul Cantacuzino vinde suc de orz la...

În plină criză a vaccinării, Institutul Cantacuzino vinde suc de orz la suprapreț

Institutul Cantacuzino, un adevărat Vrăjitor din Orz intrat până la brâu în lanul producătorilor de farmaceutice care îți fac cu ochiul că te protejează de coronavirus. Pandemia le-a priit, dar nu la producția de vaccinuri anticovid, ci la ambalat sucuri dubioase la fiole si dropshipping pe internet. Cum a ajuns să fie un institut de stat mai veros în jocul capitalist decât un intermediar de produse de pe alibaba?

Pe scurt, ce am aflat pentru voi din investigația noastră trepanată:

  • Știința ne spune despre suplimentele cu antioxidanți că încă nu e clar cât de mare este efectul lor asupra organismului, respectiv dacă e unul mereu benefic
  • Institutul Cantacuzino vinde ca supliment alimentar de mai mulți ani un suc de orz verde cu proprietăți antioxidante denumit SOD Natural
  • Din primăvara trecută, Institutul s-a adaptat contextului pandemic și în comunicare, subliniind în reclamele de pe rețele de socializare acțiunea SOD împotriva virusurilor
  • 50 ml de suc de orz SOD costă cu tot cu TVA 59.95 lei; la un search pe google, același suc de orz verde îl găsești la competitori la preț de 35 lei 500 ml
  • Deci același suc de orz e disponibil la un preț și de 14 ori mai mic decât SOD-ul trâmbițat de Institutul Cantacuzino
  • Mai nou vând și un supliment tot de pulbere de orz dar și cu bacterii moarte, OROSTIM-HV-125 care s-a dat ca pâinea caldă; pe ceva similar se baza și Polidinul, apropo.

***

Plictiseală mare astăzi în redacție, noroc cu paleta de muște și reclamele de pe facebook că ne scot din rutina știrilor despre iminenta prăbușire a bitcoinului. Despre paleta de muște nu ar fi prea multe de zis, e luată din Obor și își face treaba destul de bine mai ales iarna când nu sunt muște. Dar ce ne-a atras cu adevărat atenția este reclama la un produs revoluționar cu nume parcă scos din Star Trek regizat de Sergiu Nicolaescu: SOD NATURAL. Ceva ne spune că D-ul vine de la ceva dacic. 

Dacă numele ăsta nu vă inspiră autoritate, atunci poate completarea “Pagină oficială a Institutului ”Cantacuzino” din numele paginii (da, institutul e trecut de autorii paginii între ghilimele, câtă postironie) care marketează produsul vă face să bateți ca focile din palme și să spuneți că e vorba de medicină, nu căcat.

Numele trimite la nave spațiale și tehnologie extraterestră ortodoxă dacică, dar pancarta care însoțește cearșaful de text te duce direct într-un tabloid scos în Ciorogârla, mai exact la pagina trei cu advertoriale la variante generice de Viagra. Puteți vedea:

 Dacă dăm puțin timpul înapoi, mai exact în vara lui 2019, vom observa că referințele explicite la agenții patogeni tip viruși lipseau din materialele promoționale ale paginii sau nu sunt scoase la înaintare cu bold în cartolinele de pe facebook. Wink wink pandemie, gen.

Pe partea științifică

Suplimentul alimentar al Institutului Cantacuzino nu e chiar nou, el e pus la vânzare de mai mulți ani. Stimulentul e mai precis un suc de orz verde, care ar avea miraculoase proprietăți antioxidante, revigorante, te destresează complet etc. Deci cam ca Viagra, doar că pentru întregul corp. 

SOD vine de la superoxid dismutază, o enzimă care, ca majoritatea materiei biologice care ajunge în stomac după administrare orală, este descompusă prin digestie în aminoacizi și alte molecule mai mici, și astfel își pierde orice proprietate presupus terapeutică. 

Din cauza asta, alți cercetători s-au gândit să ia niște SOD extrasă din pepeni galbeni modificați genetic și s-o încapsuleze într-un înveliș artificial făcut din proteină de grâu. Ceva mai complicat decât să bagi suc de orz în fiole și apoi să scrii despre eficiența lui văzută prin teste in vitro într-o lucrare științifică publicată în niște anale locale conduse de colegii tăi de institut

Știința ne spune despre suplimentele cu antioxidanți că încă nu e clar cât de mare este efectul lor asupra organismului, respectiv dacă e unul mereu benefic. Procesele oxidative au cu siguranță un rol important în corpul uman, dar de-abia am început să ne dăm seama care e acela și cum poate fi manipulat. În orice caz, beneficiile demonstrate sunt departe de ce scrie pe ambalajele și prospectele din plafare sau în reclama la SOD.

Pe partea economică

Deci suplimentul nostru alimentar este, de fapt, suc de orz verde. Dar dacă e îmbuteliat în, cităm, “fiole ce împiedică degradarea produsului de către oxigenul atmosferic” și scrie pe el MAPN și Institutul verde românesc “Cantacuzino”, aduce mai degrabă a medicament-minune decât dacă, să zicem, ar fi ambalat în sticle de 500 ml și vândut de ceva comerciant de uleiuri de șarpe, nu?

Și nu vorbim din imaginație, chiar așa se vinde pe piața liberă care livrează orice fel de suc, fie el și de orz verde. În sticle de 500 ml, nu sub formă de 10 fiole care în total au 50 ml cum e la “Cantacuzino”. Dar mai punem de la noi 9 cutii, că și așa trebuie să facem cură de suc de orz verde mai lungă la câte toxine avem în noi de la citit toate aberațiile pe internet. Acum dacă rotunjim prețul, ne-ar costa 600 de lei 500 ml de SOD. Sigur, putem să luăm suc de orz verde îmbuteliat la sticlă de 500 ml la un preț de aproape 14 ori mai mic, așa cum vedem că vinde Eka Medica, de exemplu, care ce-i drept importă ulei de șarpe de orz verde din Polonia. 

Sau, dacă pleci pe munte spre tunelurile din Bucegi și ți-e greu să cari sticla cu tine, poți să iei direct pulberea la kil și să-ți faci pliculețe de suc de orz instant, ca alea de se vindeau la case în supermarketuri prin anii ‘90. Ai putea chiar să vinzi pliculețele alea printr-o fantă mică a unei uși care dă spre bulevard unor copii de liceu care caută să-și antioxideze creierii, dar trebuie să le dai un nume magic, gen Vrăjitorul din Orz, să prindă la tineret.

Stați așa, că există o explicație. Într-un articol mai vechi cu iz de advertorial din România Liberă, prețul astronomic al sucului de orz cantacuzian ar fi datorită sau din cauza faptului că e cultivat pe terenurile lor ariene netratate chimic și e recoltat primăvara la maxim 25 cm înălțime, nu importat din China la 5 dolari tona. Scuzați-ne scientismul, dar pe logica asta, uleiul de măsline verzi produs cu ajutorul asinilor la moară de pietre prăjește mai bine cartofii decât uleiul de măsline triplu rafinat produs industrial în cuve de inox.

Orzul e Soldatul Universal al Institutului Cantacuzino pe timpuri pandemice

Mai nou vând și un supliment tot de pulbere de orz, OROSTIM-HV-125 care pe lângă aurul verde mai conține și niște lizate bacteriene, adică niște bacterii moarte menite să-ți antreneze sistemul imunitar ca să se protejeze de infecții respiratorii recurente – pe ceva similar se baza și Polidinul, apropo. Poate funcționează, poate nu funcționează și poate d-aia niște cercetători australieni au început acum juma’ de an un studiu pe un produs similar ca să vadă cum interacționează cu covidul, o boală care omoară prin supraactivarea sistemului imunitar. La noi s-a lansat produsul chiar în timpul pandemiei și s-a vândut ca pâinea caldă.

Câteva întrebări la final

De ce să cumpărăm de la străini sau să așteptăm studii internaționale când putem să plătim taxa de patriotism și să ne simțim și bine când niște băieți deștepți dintr-un institut de stat încearcă se ne ardă la buzunar mai rău decât ultimul intermediar de haine de pe alibaba vândute la suprapreț și să profite și de pe urma pandemiei și colapsului sanitar local zicând că zeama orzească acționează împotriva virusurilor?

Nu știm, ei să ne răspundă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populare