HomeAcademia Trepanatsii6+ sate săsești în care să te muți să faci exceluri la...

6+ sate săsești în care să te muți să faci exceluri la corporație

Te-ai întrebat pe parcursul pandemiei cum ar fi să nu locuiești într-un apartament cartonat de 20mp din ansamblul rezidențial Nufărul, să nu mai o auzi pe vecină cum plânge în baie că s-a liberalizat curentul sau să poți ieși pe stradă fără să-ți fie teamă că justițiarul Piedone e în spatele tău? Începi să crezi că poate Nicușor este un incompetent care nu ar putea administra nici un save de City Skylines, gândul la Revoluția Bunei Guvernări nu-ți mai luminează diminețile pe drum spre mall, ai doar chef să stai in hamac în calluri ca să moară de ciudă ceilalți săraki din departament? Felicitări, ai făcut deja primul pas din noua ta viață, căci ți-ai găsit agentul imobiliar cu sextillionaire grindset mentality-ul necesar pentru bugetul tău de 8000 de euro și apartamentul părinților din Mizil. Iată câteva colonii germane unde poți să fugi de încălzirea globală și să te concentrezi pe ce contează cu adevărat în viață: respectarea deadline-ului și day trading.

 1. Șoarș


Fight fire with fire pentru a scăpa de burnout! Chiar în această perioadă există în pitorescul sat mai multe căsuțe săsești, reabilitate energetic cochet, bio și organic, câștigate just de la foștii proprietari (bătrânei, nu le foloseau mult oricum) printr-un joc vernacular, licitare pe urma recuperării silite, ce să-ți fac dacă îți cădea casa și ai făcut credit în franci elvețieni. Mai am în portofoliu și o altă casă din comună, dar deja Salistat.

2. Mălâncrav

            Ți se pare cunoscut numele? Mai știi când se dădea mare amărâta aia de la HR că s-a dus și ea la TIFF și-a văzut filmul ala, Mamcroc? Păi chiar în satul ăsta s-a filmat, nebunulx, poți locui unde a lucrat maestrul Cristi Puiu, rupi pe cultural dacă stai aici. Nu contează că n-ai văzut decât jumate din Sieranevada, le zice bine omul despre măscutse, familia tradițională și progresismul care va eșua iminent. Parte din comuna Leslea, este sălașul celor mai renumiți pomicultori din întregul județ, specializați pe sucul din soiul de măr Albmekak, lipsit de orice aditivi si conservanți. â

Chiar în această casă a stat celebrul regizor

3. Helgen

Cel mai sigur sat fortificat din tot Sibiul, localitatea a fost recent inclusă în lista UNESCO și este una dintre destinațiile de vacanță favorite ale prințului Charles! Drumul poate fi obositor, prin urmare poți băga niște somnik pentru a recăștiga puterile înainte de a vizita cetatea și a saluta toți localnicii, așa se face la țara, e altfel lumea, nu fi țăran și dă noroc.

Bineînțeles, avem poză făcută cu drona

4. Nou Romăn

Sub denumirea săsească de Goldbitch, acest sătuc îți poate resuscita atât energia de girlboss, cât și pornirile naționalist criptolegionare. Aici poți purta ie, poți asculta muzică populară, recita Eminescu și fii-tu nu va fi obligat să ia parte la activități homosexuale ca în oraș, va putea în schimb să fie călușar! Uite sărbătoarea fiilor satului, e și girlboassa Turcan acolo pe la minutul 3, căci știe ce contează – Echipa, Satul, Patria.


5. Oradea

            Stai calmx, știu ce o să spui, conform recensământului din 1912 satul avea în proporție de 91% populație maghiară, parcă vorbeam de sași! Hai, lasă bocetele, sașii și svabii sunt oricum doar o găselniță a profesoarelor de germană rămase fără catedră după 23 august. Oricum guvernarea Bolojan este întruparea eticii protestante, sașii din legende erau luterani sau ceva, ăștia de acum sunt neoprotestanți, varianta școlită prin universități și instituturi evangheliste. De asemenea, l-ai avea burebistă pe cel mai bazat sigma male din politică, Ilie „tace și face” Bolojan, care îți pregătește chiar ție charter la NASPA pentru când te cheamă șeful la laser tag pentru team building.

6+. Speciala de sate

Dacă vrei să te flexezi și să arăți poze în pauzele de la korporație, să te pishi pe toți cu Via Transilvanica aratându-le ca nu ești poser, tu ai chiar casă acolo, na niște nume de localități și niște poze, dar să și cumperi cv teren că vreau să-mi fac firmă de haine: Oooopașa Mare, Bogatu Român, Coiș, Mapuci, Biertan, Cufuritszi. Dacă te întreabă cum arată casa, satul, d-astea, ia d-aici.

Ți-a plăcut articolul?

Acest articol a fost scris de autorx în cadrul Academiei Trepanatsii, un atelier de scriere trepanată pe termen lung organizat de redacția Dezarticulat pe discord. Ne dorim să antrenăm și să cultivăm voci noi în arta burghiului critic, a reportajelor angajate social și a investigațiilor ocultise în meandrele capitalismului târziu. Din economiile redacției și din patreon, plătim cursanții care își dezvoltă abilitățile jurnalistice în cadrul Academiei. Dacă vrei să le susții activitatea și creșterea, cumpără un abonament Trepanatsii pe patreon:  https://www.patreon.com/dezarticulat666

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.