HomeAcademia TrepanatsiiCe protomanea ești în funcție de tipul Myers Briggs

Ce protomanea ești în funcție de tipul Myers Briggs

Introvertit sau extrovertit, sigur ți-ai dorit cel puțin o dată să fii acasă ascultând Colaj manele de șapte stele în loc să te duci la petrecerea aia nasoală a lui Tibi. Ca să nu-ți mai superi iar vecinii intelectuali, uite niște recomandări de protomanele – manele vintage, să te simți și mai hipster – în funcție de tipul Myers Briggs. Poate chiar vor încuraja apropierea cu vecinii tăi. În loc să le explici că tu asculți în mod ironic manele, ceea ce te face, chipurile, chiar mai deștept ca ei, ori să dezbateți dacă a venit apa caldă sau nu, acum puteți discuta despre istoria manelelor și care e cel mai enervant tip de personalitate.

AN*LITICII xNTx

Tipurile de personalitate în rolul Anal istului – Arhitectx (INTJ), Logicianx (INTP), Conducătorx (ENTJ) și Polemistx (ENTP) – sunt facuți pentru a înțelege lumea și a crea, având un raționament bogat și o minte creativă. Îi găsim de obicei frunzărind manga în Cărturești sau certându-se în comentariile articolelor de la Vice cu boomeri de pe Facebook.

Tu ești Țigara și cafeaua de la Azur. Scopul tău este de a învăța și de a te dezvolta personal, nu ești aici să-ți faci prieteni. Nu e vorba că ești derbedeu, e omenesc ce-ți dorești și nu ți-e rușine să recunoști, te bucuri de viață cum poți. Adevărul e că iubești tot ce îți vrea sufletul: țigara, cafeaua, gagica și maneaua. Ce ar putea să facă mai bine la omul trist? Doar n-ai fost niciodata prost, de aia ai toate fetele roi pe tine.

sEXPLORATORII xSxP

Exploratorii Myers Briggs sunt Virtuosx (ISTP), Aventurierx (ISFP), Antreprenorx (ESTP) și Animatorx (ESFP). Despre ei se știe că sunt flexibili și se adaptează în orice situațiune. Le place să folosească tot felul de scule și tehnici, tocmai pentru a fi mereu pregătiți de întâmplările ciudate în care se găsesc mai mereu, învață să se deplaseze ca pasărea în zbor.

Tu ești Mona din Se mărită Mona, una dintre protomanelele emblematice, despre o fată maniacă pixie. Nu se știe ce-i cu Mona, ce să i se mai facă. Impulsivă ca Exploratorii, Mona se oprește o clipă pe stradă și-l săruta pe eul liric, după care îi dă și o palmă fiindcă e femeie logodită. Ești în stare să repari orice, mai puțin caracterul tău.

SÂNTINELE xSxJ

Santinele –Logicianx (ISTJ), Apărătorx (ISFJ), Directorx (ESTJ), Consulx (ESFJ) sunt cooperativi, practici și cu picioarele bine înfipte în pământ. Ei muncesc din greu pentru a păstra lucrurile în ordine și securiate, nu dezamăgesc pe nimeni.

Protomaneaua ta e S-a mărit armata de la Albatros fiindcă  jumătate din inima ta bate pentru mama, iar cealaltă pentru tata, deși niciunul nu-ți mai trimite bani. Rămâi loial tradițiilor și fidel principiilor tale, având o viziune clară asupra binelutsui și răutsului. Ție îți place l-a scârbici, târâș pe coate, faci sectoare si plantoane până la liberare.

DIPLUAMAȚII xNFx

Personalitățile de tip Diplomat – Susținătorx (INFJ), Mediatorx (INFP), Protagonistx (ENFJ), Activistx (ENFP) – trăiesc pentru a se conecta cu ceilalți. Sunt empatici și preferă să coopereze decât să concureze.

Oricât încerci tot nu știi cu ce ai greșit vreodata, tu ești Regina Tristetsii. Sensibil de fel, crezi ca oamenii sunt încă frumoși, însă doar tu știi câte lacrimi ai vărsat de-a lungul vieții. Din modestie, îți dorești doar un pic de fericire, dar inima ta deschisă te face vulnerabil și primești în schimb numai jignire. La horoscop zice că merge totul bine și revendici citirile în tarot de pe TikTok doar cu intenții și vibrații bune. Din păcate, realitatea e cu totul alta.

Ți-a plăcut articolul?

Acest articol a fost scris de autorx în cadrul Academiei Trepanatsii, un atelier de scriere trepanată pe termen lung organizat de redacția Dezarticulat pe discord. Ne dorim să antrenăm și să cultivăm voci noi în arta burghiului critic, a reportajelor angajate social și a investigațiilor ocultise în meandrele capitalismului târziu. Din economiile redacției și din patreon, plătim cursanții care își dezvoltă abilitățile jurnalistice în cadrul Academiei. Dacă vrei să le susții activitatea și creșterea, cumpără un abonament Trepanatsii pe patreon:  https://www.patreon.com/dezarticulat666

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.