Homeinvestigatsii OcultisteCine controlează rețeaua de conturi false USR-PLUS? Intră în scenă Demiurgul

Cine controlează rețeaua de conturi false USR-PLUS? Intră în scenă Demiurgul

După o investigație informatică mai în detaliu, redacția a reușit să obțină mai multe indicii despre cine ar putea fi maestrul păpușar din spatele rețelei de profile false USR-PLUS de Facebook despre care am vorbit în articolele precedente.

Iulian Drăghici este un tip care se autodescrie pe unul dintre cele două profile publice ale sale ca “Demiurgul cibernetic”, iar în afară de activitatea sa de membru USR pare să se ocupe cu pariuri sportive și o agenție cu scopuri incerte numită Vip Consulting. 

Pe profilul său, altminteri destul de slab urmărit de oameni reali, apare un clip cu el din campania electorală din 2020 care are doar 40 likeuri cu 54 shareuri de la profilele false pe care la găsim și la aproape toate postările recente ale deputatului USR-PLUS Alin Apostol, unde urmează același pattern de câte trei shareuri fiecare. Este singura postare USR a unui simplu membru de partid shareuită de aceste conturi, restul fiind postări ale liderilor cunoscuți.

Mai mult, scrolând prin pozele lui Iulian Drăghici, vedem cum aproape toate au până în 50 de likeuri, însă găsim și o poză de profil cu flexare regulamentară în oglindă din 2016 care are peste 4700 de likeuri, primite și de la români, dar preponderent de la confrații noștri din Orient. 

Nu este singura, în aceeași perioadă apărând mai multe poze pe același model – flex, citat motivațional și mii de likeuri de la cetățeni din țări mult mai calde. Un alt indiciu ar fi și pagina sa oficială, de om politic serios, care are peste 7000 de urmăritori însă engagement (reacții, shareuri) aproape zero la majoritatea postărilor. Postarea de 1 Decembrie din 2020 are, de exemplu, fix un like.

Demiurgul cibernetic își trage puterile creatoare de reach din energiile mistice ale firmelor care vând likeuri și scripturi de făcut conturi fake, și o face de cel puțin din 2016, cu rezultate destul de slabe din ce se vede.

Un episod bizar

Avem, însă, un exemplu de campanie de like-uri cumpărate care a avut un oarecare succes în sens invers pentru USR. E vorba despre un moment internautic destul de ciudat din timpul scandalului cu alegerile interne de toamna trecută. Ca să ironizeze statutul de lidero minimo al lui Dan Barna, memărul Alexandru Cuza Vodă II a făcut un poll în care îi întreba pe urmăritorii paginii cine ar fi mai potrivit să conducă USR, o cutie de carton sau Barna. Pentru Barna trebuia să dai like, iar pentru cutia de carton inimioară. La puțin timp, au început să apară like-uri dubioase de la, surpriză, frații noștri din Orient și India.

Revenim la Legendele Olimpului problematic

Acum, dacă tot ne-am dus în trecutul îndepărtat, să vedem ce altceva știm despre istoria personajului. În cadrul partidului, bine cunoscut pentru pluralitatea sa organizațională, sursele noastre îl plasează ferm în tabăra Barna cu caracteristici Năsui. Pentru abilitățile sale social media a fost, aparent, numit să administreze pagina actualului primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu. Poziția de admin a fost revelată de demiurg în momentul în care a răspuns și cu pagina și cu profilul personal la o postare.

Săpând mai adânc și apelând tot la sursele noastre, descoperim că demiurgul are o reputație pentru agresivitate și declarații problematice pe grupurile interne useriste. Un exemplu care a mai fost deja discutat public, dar merită reluat, este postarea sa de pe Pădurea Spânzuraților unde jubila în urma excluderii unui whistleblower din partid folosind o poză cu trimiteri directe la linșajuri KKK (sursă foto: Epoch Times – csf, doar acolo am găsit-o). 

Tot pe grupuri interne, am aflat că s-a purtat și această conversație interesantă între demiurg și alți membri USR legat de ierarhia naturală dintre bărbați și femei, care trebuie menținută folosind procedee de corecție ocazionale. 

Se înțelege că nu e vorba de violență domestică, ci doar de cuvinte spuse cu autoritate de către un tip care e la fel de înalt ca Barna și de două ori mai lat. Putem confirma aceste dimensiuni folosind o altă poză publică în care demiurgul apare cu Barna. Vicepremierul din actualul guvern Cîțu nu este singurul heavy hitter USR-PLUS cu care s-a tras în cadru demiurgul, el apărând și alături de actualul Ministru al Sănătății, pe atunci doar candidat sfios la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu. 

Evident, aceste poze nu demonstrează decât că demiurgul este genul de om pus pe ascensiune socială care știe să se folosească de imagine pentru a avansa în ierarhie. Asta ne aduce aminte de un alt personaj, George Simion, The Golden One , ultrasul care s-a tras în poze cu oameni influenți până a ajuns în Parlament. Având în vedere asta, dar și pasiunea demiurgului pentru sport, pariuri sportive, respectiv o postare din 2013 în care îl liniștea pe Antonescu că nu i-a murit neamul, ne întrebăm dacă nu cumva demiurgul a nimerit în partidul populist greșit.

valiza demiurgului

Conform surselor, în cadrul USR Sector 2, filiala de care aparține, Iulian Drăghici a fost apărat de către colegii săi de fiecare dată când s-a pus în discuție trecutul său și comportamentele sale problematice. La un moment dat a fost suspendat două luni, însă pedeapsa i-a fost redusă la jumătate de către Comisia de Arbitraj locală. 

Demiurgul ar fi, deci, un om schimbat.

5 COMMENTS

  1. Iulică ești un imbecil! De fapt , după cum ți-am mai spus , cei pe care îi susții nu aveau cum să atragă de partea lor oameni inteligenți. Tu , Ferguson , toanta din Mureș , uneltitoarea din Hunedoara , mocofanul din Suceava, etc , sunteți oameni de joasă speță cu un lucru în comun : lingeți aceleași tălpi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.