HomeAcademia TrepanatsiiGABRIEL DU-TE LA MAMAIE – glumiță sau strigăt de ajutor?

GABRIEL DU-TE LA MAMAIE – glumiță sau strigăt de ajutor?

Pentru cei din provincie, Bucureștiul a început să se umple cu afișe – unele scrise de mână, cu pixul pe hărtie, altele scoase la imprimantă –  conținând un text absolut misterios ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’. Aceste afișe i-au bulversat pe locuitorii capitalei, proveniența lor fiind una disputată: unii bucureșteni cred că aceste afișe sunt o gluma a tinerilor, care le răspândesc prin oraș pentru a crea confuzie, pe când alții sunt de opinie că Gabriel este un băiețel pierdut, pe care rudele încearcă să îl găsească prin intermediul acestor afișe.

„Poate mamaie e bolnavă, Gabriel vreun nepot crescut de ea care nu o caută, iar mamaie suferă foarte tare, iar cel ce a pus mesajul încearcă să-l trimită la dânsa. Cunosc genul asta de cazuri..din păcate” declară cineva în comentarii pe Facebook, creând o întreagă poveste în spatele afișului. Dar pentru că misterul nu este rezolvat, ne permitem și noi să facem câteva speculații în ceea ce privește mesajul ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’. În continuare, vă invităm să luați în considerare câteva povești foarte plauzibile care ar putea sta în spatele misterioaselor afișe:

Gabriel este copilul secret al lui Dan Alexe

Într-o bună zi, într-o discuție avută de Dan Alexe cu fiul său secret, Gabriel, Dan Alexe îl întreabădacă cunoaște etimologia cuvântului ,,cur’’. Luat prin surprindere, Gabriel nu reușește să își amintească etimologia acestui cuvânt crucial (chiar dacă o cunoaște foarte bine) și nu îi poate da tatălui său nici un răspuns. Dan Alexe nu poate ierta scăparea lui Gabriel, iar într-un acces de furie, îl dă pe acesta afară din casă. Speriat și cu lacrimi în ochi, Gabriel părăsește reședința lui Dan Alexe. În momentul în care iese pe ușă fiul își amintește etimologia cuvântului ,,cur’’ chiar dintr-un comentariu pe Facebook al tatălui său. Însă este prea târziu: Gabriel are inima frântă de propria nătângie și este prea rușinat să se mai întoarcă la tatăl său. Nu mai este cale de întoarcere.

Peste câteva zile în care Gabriel doarme sub un pod și mănâncă hot dogi de la Profi, mama sa află de plecarea lui de acasă. Însă mama nu îl poate primi deoarece casa ei este transformată într-o mare fermă de monede virtuale unde minează Cryptodani (moneda virtuală a lui Dan Diaconescu – foarte stabilă și profitabilă) și astfel nu este un mediu propice pentru creștera unui copil. Mama încearcă să dea de Gabriel, însă acesta nu mai are baterie la telefon și este de negăsit. Disperată, mama lui Gabriel dorește să îl redirecționeze pe acesta la bunica sa, și își trimite angajații de la ferma de minat să disemineze afișe cu mesajul ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’ în speranța de a-l ajuta pe Gabriel să ajungă într-un loc sigur.

În cazul în care Dan Alexe începe să aibă mustrări de conștiință în ceea ce privește pedeapsa lui Gabriel, peste câteva zile vom începe să vedem afișe cu textul ,,GABRIEL HAI LA TATA’’, cine știe?

Gabriel Liiceanu este chemat în lumea de dincolo

Bunica lui Gabriel Liiceanu (din lumea de dincolo) este disperată. De trei luni încearcă să îi trimităun mesaj nepotului ei însă nu reușește – este timpul ca acesta să se lase de scris și să i se alăture (în lumea de dincolo). Gabriel Liiceanu are al treilea ochi strâns închis și refuză să îl deschidă, așa că mamaie nu îi poate transmite un mesaj telepatic. Acum această recurge la metode drastice: îi trimite moartea (cu coasa) la ușă, îi trimite îngerul morții (cu aripi) tot la ușă, însă acesta, absorbit de muncă și de scris, nu aude clopoțelul. Mamaia i-a trimis și scrisori, însă acestea s-au amestecat cu fanmail-ul lui Liiceanu. Spiritele din lumea de dincolo sunt exasperate; Gabriel Liiceanu pur și simplu refuză să li se alăture! Astfel, ele împreună cu bunica, recurg la ultimul și cel mai disperat gest de până acum: afișe în întreaga capitală.

Afișele cu mesajul ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’ se înmulțesc, și încet, încet, vor ajunge să fie văzute de către toți locuitorii capitalei și nu numai. Afișele au început să apară și pe la știri, astfel că sunt văzute de către toți românii. Astfel, ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’ este un ultim strigăt disperat din gurile spiritelor din lumea de apoi, iar dacă Gabriel Liiceanu nu își va da seama de adevăratul înțeles al acestora, s-ar putea să rămână cu noi PENTRU TOTDEANUAAAA.

Gabriel Dorobanțu scoate o nouă piesă

Știm cu toții că în timpu pandemiei artiștii muzicali au pierdut foarte mulți bani și efectele se resimt și astăzi. Astfel, ei caută moduri inedite de a-și promova noile piese și materialele promoționale. Se poate ca Gabriel Dorobanțu să fi venit cu unul dintre cele mai inedite moduri de a-și promova muzica: mesaje criptice lăsate prin București. Și ce metodă mai bună să îi pui pe jar pe români decât a good old puzzle? (există metode mult mai bune). Pe bune acum, e chiar o strategie extraordinară de marketing: necesită un buget redus și intrigă publicul la nivel național.

Noua piesă a lui Gabriel Dorobanțu s-ar numi ,,Du-te la mamaie’’ și probabil ar fi cântată alături de Delia.

Noua înjurătură a generației Alpha

Ah, generația Alpha și ai ei iPad kids! Oricât de prăjiți la creier ar părea, se dovedesc a fi foarte creativi, inovând bullying-ul cu o nouă înjurătură. Ce drăguț! Haide să facem un exercițiu de imaginație: Te numești Gabriel, ai nouă ani și ești puțin supraponderal: suficient pentru colegii tăi din clasa a 3-a care vor găsi moduri foarte creative să îți dea bullying. Din câte știm, bunicile vor să ne hrănească mai mult decât permite capacitatea stomacului nostru. Iar fiindcă Gabriel era grăsuț, colegii săi, în loc să îi spună ,,hăhăhă Gabriel ejdi gras’’ i-au spus ,,Gabriel, du-te la mamaie!’’ (să mănânce gen). Însă copii ăștia au dus gluma la un cu totul alt nivel: au început să lipească peste tot prin București afișe pe care scrie ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’ pentru al tachina pe săracul Găbiță.

După toate aberațile pe care le-am spus aici, concluzia zilei e că cel mai probabil ,,GABRIEL DU-TE LA MAMAIE’’ e doar o glumă zoomerească ca să îi bage în ceață pe bucureștenii mai în vârstă decât ei (și nu numai). După umila mea părere e chiar o glumă bună (m-am împrăștiat de râs când a apărut la știri). Acum stăm și așteptăm afișele cu ,,GABRIEL HAI LA TATA’’.

Giulia Onet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.