HometrepanoiaMihai Bendeac și-a pierdut complet mințile

Mihai Bendeac și-a pierdut complet mințile

Mega Image a lansat un nou spot publicitar, ce se vrea a fi un pseudo-serial în care urmărim cu sufletul la gură povestea unui Tibi aflat în pragul nebuniei. Protagonistul are onoarea de a fi jucat de cel mai bun actor de comedie român, Mihai Bendeac, reprezentând un tânăr de rând care o ia razna fiindcă i s-a urcat capitalismul la cap.

Campania anunță Mega Regatul Ofertelor, care a început de săptămâna trecută când a și fost postată introducerea în poveste. Mihai își face liniștit cumpărăturile în Mega Image și, dintr-odată, se trezește întrebat de un leu animat ce caută. Regele junglei îi prezintă apoi două produse, unul ieftin și bun, celălalt ieftin și bun. Înfricoșat de leul pe care află că doar el îl vede, dar și de super oferte, Mihai ajunge să cumpere șase balsamuri de păr. E amuzant fiindcă e chel. O întoarce, e pentru iubitele lui. Doar șase? Întrebat dacă i se întâmplă des să aibă vedenii, râde leul, lăsându-ne astfel curioși spre ce urmează a se întâmpla.

Zilele acestea a apărut și primul episod oficial al seriei, care îl prezintă pe Mihai în cabinetul de terapie. Psihologul îl prevește amuzat, ascunzând cu profesionalism faptul că nu crede în existența leului. Pe celălalt fotoliu, un fotoliu cu patru picioare, din material textil, gri,  se află chiar leul din discuție. „Haideți până la mega, e la o melodie distanță. Ce vreți să ascultăm?” spune el plin de entuziasm, cu voce de reclamă. Psihologul conclude direct, serios. Sunt două opțiuni, ori îi dă trimitere la psihiatrie. ori ca Mihai să se învețe să trăiască pur și simplu cu leul animat. Protagonistul se miră, aproape indignat, cum să trăiască alături de un leu, când n-a fost în stare cu o femeie, făcând referință la viața lui privată despre care românii mor de curiozitate.

Este prima reclamă TV în care Mihai Bendeac apare, iar povestea din spatele acesteia o dezvăluie actorul pe Facebook. Planul inițial era ca leul din siglă să prindă viață și să facă parte din viața tutoror, nu doar a lui Mihai. Dacă nu ți-ai dat seama că sigla Mega Image reprezintă un leu, vești bune, ești la fel de prăjit ca Mihai Bendeac. Au avut loc discuții cu dus întors, până ca ideea lui Mihai să fie acceptată.

„Prima reclamă TV în care mulți dintre voi mă veți vedea. De ce Mega Image. Pentru că acolo îmi fac cumpărăturile în drum spre casă de când eram puști. A fost greu până am acceptat această campanie. Am aflat că este vorba despre mine și un Leu animat.

„Un Leu animat?!” am zis eu. „Wtf?!” Abia atunci mi-am dat seama (vă dați seama cât sunt de prăjit) că sigla Mega Image (unde merg de 20 de ani) este un leu. „Da! Și leul din siglă prinde viață!”. Am stat să mă gândesc la asta. Apoi am răspuns: „Nu ar fi mai fain dacă prinde viață și doar eu îl văd?”. Aici ne-am blocat puțin în discuții. Căci Leul Animat trebuia să fie al tuturor.”

Reclama are mult substrat, fiind o reprezentare a societații în care trăim și consecințele consumerismului asupra sănătății mentale. Este jungla cumpărătorilor în care se stă la pândă pentru cea mai mare ofertă, chiar dacă aceasta nu folosește în final la nimic, exemplu Mihai și balsamurile de păr. Pe de altă parte, poate fi o referință la Joker. Atât el, cât și Mihai au înclinări umoristice  și probleme mentale. O altă idee ar fi o reinterpretare a lui Moș Crăciun, înlocuit de leul animat în cauză, care oferă ca daruri reduceri, însă doar dacă tu crezi cu adevărat în el, o perspectivă pozitivă pentru adulții care nu au pierdut copilul din ei. Ceilalți îl consideră nebun pe Mihai, dar el este de fapt singurul în câștig.

Oricum ar fi, următoarele episoade sunt așteptate cu nerăbdare.

Acest articol a fost scris de autorx în cadrul Academiei Trepanatsii, un atelier de scriere trepanată pe termen lung organizat de redacția Dezarticulat pe discord. Ne dorim să antrenăm și să cultivăm voci noi în arta burghiului critic, a reportajelor angajate social și a investigațiilor ocultise în meandrele capitalismului târziu. Din economiile redacției și din patreon, plătim cursanții care își dezvoltă abilitățile jurnalistice în cadrul Academiei. Dacă vrei să le susții activitatea și creșterea, cumpără un abonament Trepanatsii pe patreon:  https://www.patreon.com/dezarticulat666

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.