HomeAcademia TrepanatsiiStrigătul de ajutor al unui milenial: „Salariul de 2k euro în IT...

Strigătul de ajutor al unui milenial: „Salariul de 2k euro în IT mi-a ucis umorul!”

Tibi trăiește în sfârșit visul milenial mult dorit: primește salariul de 2000 de euro în IT. Nu i-a fost ușor, a trebuit să ia parte la trei internshipuri neplătite și să învețe singur denumirile noilor tehnologii, pentru a-și mări lista de pasiuni la interviu. Inițial a crezut că totul este roz: îi mai ramân bani după ce plătește chiria, își cumpără shaorma scumpă, iar cele opt ore de muncă îl distrag de a se gândi la condiția omului corporatistx. Ne-a mărturisit însă despre descoperirea groznică, din păcate mult prea târzie, a pierderii umorului sau, cum ar spune alții, clar nu Tibi, și transformarea în cringe.

Deși lucrează in IT, se pare că Tibi uită pe zi ce trece cum să folosească aplicația de comunicare și divertisment discord. Susține că i se pare mult prea complicat, însă pe Slack, canalul de comunicare de la scârbici cu o interfață extrem de asemănătoare, Tibi trimite mereu cele mai bune gifuri. Lunea pune mereu un alt gif cu Garfield din benzile desenate Garfield, personajul în care se regăsește fiindcă și el urăște ziua de luni. Cu ultimele puteri umoristice, Tibi a împărțit colegii în două tabere: cei care pronunță gif ca ghif și cei care pronunță jif. Acum este întrebat din ce în ce mai des dacă a dat push la noul proiect pe Jithub.

Tibi a început sa conștientizeze pierderea umorului când într-o zi, după cele opt ore de copiat cod de pe StackOverflow, s-a surprins râzând cu lacrimi în timp ce făcea binging Una Scurtă. În altă zi, un coleg intern care nu este plătit deloc i-a arătat o memă de la Dezarticulat. „Nu am înțeles nimic. Cine e Tibi?” a întrebat Tibi confuz. Motivul pe care îl bănuiește a fi de vină a pierderii hazului este lipsa creativității. Deși lucreaza în front end, nu el alege culoarea butoanelor. „Singurul moment al zilei în care sunt creativ este când îmi aleg cana din care să-mi beau cafelutsa corporatistă. Ieri m-am trezit cu o stare de spirit caraghioasă și poznașă, drept pentru care am luat cana pe care scria Cel mai bun tată, deși eu nu sunt tată.” ne spune Tibi folosindu-și toată puterea de glumat. „Azi din păcate am întârziat și singura canutsă rămasă era una pe care scria Da Da Da Otselu e viatsa mea. Doar colegul intern a râs, nu stiu de ce, probabil de sărac ce e.” 

Înainte de a se angaja în IT, Tibi obișnuia să posteze la story meme pe Instagram la care toți urmăritorii mereu îi răspundeau cu „Uau, Tibi, ești așa de bazat”. Uneori le distribuia și pe Facebook unde primea un șir lung de haha-uri și apeluri din partea părinților care îl rugau să-i explice ce înseamnă girlboss, gatekeep, gaslight. La ultima postare facută, o glumă despre moldoveni, Tibi a primit doar un singur like, de la unchiul său. În istoricul căutărilor pe DuckDuckGo se găsesc „ce înseamnă badoonkadonk” și „glume tari las fiebinți”.  

Legat de femei nu își face prea multe griji, oricum ele știu că b*rbații nu sunt amuzanți. Mai mult, a investit în varianta premium de la mai multe aplicații de dating. Deși Tibi folosește neironic emoticoanele cu maimuțe și cele care râd isteric, Ligia, corespondenta lui în termeni de gen feminin, a acceptat să iasă la întâlnire cu el, deoarece crede că îl poate schimba. I-a prezentat Academia Trepanatsii și Tibi s-a înscris pentru a-și stimula creativitatea. Deși nu înțelege nimic ce se discută pe acolo, începe încet, încet să își amintească cum funcționează discord. Ba chiar a reacționat cu :corekt: la un mesaj, posibil din greșeală. Totuși, noi credem că este pe drumul cel bun.

Ți-a plăcut articolul?

Acest articol a fost scris de autorx în cadrul Academiei Trepanatsii, un atelier de scriere trepanată pe termen lung organizat de redacția Dezarticulat pe discord. Ne dorim să antrenăm și să cultivăm voci noi în arta burghiului critic, a reportajelor angajate social și a investigațiilor ocultise în meandrele capitalismului târziu. Din economiile redacției și din patreon, plătim cursanții care își dezvoltă abilitățile jurnalistice în cadrul Academiei. Dacă vrei să le susții activitatea și creșterea, cumpără un abonament Trepanatsii pe patreon:  https://www.patreon.com/dezarticulat666

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.