HomeD'ale lui FiastruHATA ERA SĂMI IAU AMENDĂ BĂ CU MASCA

HATA ERA SĂMI IAU AMENDĂ BĂ CU MASCA

Pentru cine nu mă cunoaște, acum putem să spunem adevărtul: sunt un artist. Mă ocup cu arta, am publicat și voi mai publica volume de artă, scriu literatură, într-un fel artistic, cum ar veni, vezi doamne să placă la lume frumusețea scriiturii. Ficțiune, artă. Așa și ce scriu acum, este tot artă, deci nu s-a întâmplat așa, nu e real, e totul imaginat, e doar un fel de a scrie așa ca să zic așa într-un fel,

PENTRU PREMII,

ca să fiu nominalizat cu textul ăsta la Teatru Natsional la gala Observator Cultural, sau alte gale.

Băi nene deci eo am ieșit azi dimineatsah din curteh cu cîinele și am uitat să-mi iau masca, frt, am uitat că s-a băgat treaba asta cu masca și pe stradă și oriunde, ies din curte, ăștia aicea pe stradă țipa, zbiera, că a murit tata la un băiat câteva case mai încolo și erea strada plină la mort. A venit și la noi băiatu` ieri că dacă pot să-i împrumut niște scaune ca să-i pună pe ăia care a venit la taxo la masă, în fine.

Mrg, o iau pe aicea, ies la strada mare, în capăt e un spațiu verde, mă duc acolo cu cîinele și hata cum ne învârteam pe acolo vine mare dubă de locală, frt. Bă și meam adus aminte atuncea.

BĂĂĂĂĂĂ, N-AM MASCĂ.

Meam dat seama că m-au ginit zic gata, asta ie, ma loat, mam întors eo rpd, așa, meam pus gluga în cap, dar degeaba, l-am auzit cum venea în spatele mew, bună ziua, cutare, nuj ce.

Că buletinu, n-am domne, buletin la mn, că am ieșit și eu să plimb cîinele. Că n-aveți mască,

NAAAAAAAAAM MASCĂ, AM UITATO, ÎMI PARE RAW!

Erea unu` așa mai pe la 55 – 60 de ani, să zic, scundel, 1,65, cam așa. Din dubă sau mai dat jos doi și au plecat pe străzi să se ia de lume, a mai loato pe una care fuma, mrg. Că vezi doamne că de ce fuma cu mască, că aia a aruncat țigara când i-a văzut și șea tras rpd masca.

Ăsta care venise pe mine avea ambele unghii de la degetele mici lungi, să vezi ce unghii frumoase avea, pilite, nu era dalea de șofer cu negru sub iele de la schimbător. M-am prins imediat cei place lui, nu mai nimeream să ascund inelu meu măcelăresc ca să nui dau invidie și să-mi dea amendă, dar nici asta nam reușit că se uita direct pe inel. Zic asta e, am dat-o pe partea cealaltă, domne am uitat, acum am ieșit din casă. Iel, deja, o dădea și el cumva la pace, crecă și lui îi era puțin rușine. Că domne eo nu sunt de principiu

COERCTIV, zice.

Da, domne, nici eo nu sunt de principiu, ziceam și eo, sanchi, mă gândeam că poate-l păcălesc să creadă că-i dau vreo șpagă sau cva, dar meam dat seama că nu era pe șpagă treaba, era altceva și zice că unde stați, dați-mi datele, îi zic eo, zice, ah, aici pe stradă. Da, domne, aicea, după aia mă gândeam

BĂĂĂĂĂĂ, POATE LEAM DAT LA ĂȘTIA IDEI ȘI SE DUC PE STRADĂ LA ĂIA CU MORTU ȘI ĂIA NAU MASCĂ NICIUNU!

Și zice omu, domne, amenda e mare, între 500 și 2500 de lei, vă dau un avertisment ca să justific și eu la ăștia activitatea. Zic da, domne, da, sigur. Mai stați și dumneavoastră pe aici, își face și ăsta micu nevoile. Ăsta micu, cîinele, cum ar veni. Mă duc în mașină să vă iau datele și să completez avertismentu.

Gata, domne, aicea sunt, zic eo și îl duc pe Zero la plimbare. Mă gândeam, ia uite bă că tot mă gândeam ce să scriu pentru Trepenatsii, uite noroc cu ăștia. După aia m-am gândit că ăștia chiar au normă, frt, oamenii au normă de amenzi, avertismente, ce au ei, zic ia să-l mai trag pe ăsta de limbă poate-mi mai zice ceva cu norma asta de o au.

Până la urmă a ieșit și ăsta din mașină, a început că amenda e mult și că el e băiat bun. Eo acuma am luat-o pe asta că ce băiat bun e el și imediat că da, da, dar alții cum fac, cumva ca să-l bag în discuții pe om. El că se dau amenzi, că nuj ce și eo că dacă e planu de amenzi mare, meeeeam și omu` sa speriat, frt, că stai să vezi, că de fapt nu e plan, dar că se dau amenzi că tre să scăpăm de coronavirus, mrg, a început să se pună la adăpost. Că el se uită la Gâdea, că Noua Zeelandă, că dacă eo mă uit la Gâdea, eo că nu m-am uitat aseară, dar că am aflat de Noua Zeelandă.

Și neam despărțit, el că aveți grijă pe viitor, să purtați masca corect. Eo că da, domne, sigur, corect o port data viitoare, nu așa, sub nas, ca acuma.

Adevărul, adevărat. Nu am purtat masca corect, am loat avertisment și aia ie. Bine că na venit și la ăștia pe stradă la mort.

No description available.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.