HomeD'ale lui FiastruPiedone a câștigat la Sector 5 și o să fie ca-n Las...

Piedone a câștigat la Sector 5 și o să fie ca-n Las Vegas

Am greșit, am zis că Marian Vanghelie va câștiga lupta cu Piedone pentru sectorul 5 și, după cum știm, Piedone nu doar că l-a depășit, dar a devenit și primar de sector. Deocamdată, până se va găsi cheia de aur norocoasă cu care să nu aibă acces la funcția pentru care l-a votat electoratul sectorului. Iată cum micul shaolin Piedone și-a depășit maestrul de la care a avut multe de învățat, Vanghelie.

Am vorbit cu mai multă lume din sectorul 4 după alegeri și cei mai mulți erau dezamăgiți că a ieșit din nou Băluță la 4, dar bucuroși că a ieșit Piedone la 5. Mulți cred că Piedone ”a făcut” la 4. Într-adevăr, el a făcut niște chestii, înțeleg așa la ce se referă lumea, în sensul că totul a fost foarte vizibil, nuj cum să zic. Când era primar a pus palmieri în intersecție la Văcărești cu Mihai Bravu, o premieră pentru București, schema asta cu palmierii nu o mai făcuse altcineva în România până atunci în afară de Mazăre la mare.

În fine, faza este că din ce îmi povestea el atuncea în 2004 când mergeam în campanie în sectorul 6 pentru Darabont, Piedone a fost f f impresionat de Las Vegas și crecă ăsta ie filmu pe care vrea să-l aducă în sectoare. Cum a făcut cu parcul Lumea Copiilor.

Când a părăsit funcția de primar de la 4, Piedone a zis cumva că realizarea lui de suflet a fost parcul Lumea Copiilor, unde ar vrea să se retragă cu nepoțeii lui, la bătrânețe. Emoționant.

Parcul ”Lumea Copiilor” nu se numea așa înainte de Piedone, de fapt nu se numea în niciun fel, a fost pur și simplu un parc făcut repede în late communism, 1988 – 1989, parte dintr-un ansamblu cu ștrand și amfiteatru de lângă Palatul Copiilor care nu a mai fost dus la sfârșit din cauză de Revoluție. Era un parc, plm, în care ne jucam noi ăștia din cartier. A venit Piedone și a băgat tot felul, broaște țestoase chinezești dintr-un praf de marmură, statui din ispos de la Hornbach, multe lumini colorate de prin iarbă sau astea, mă rog, a adus multe chestii, nu știu, a schimbat băncile cu unele cu un schelet din lemn, a umplut parcul, cumva, care altfel era gol. Asta au înțeles unii locuitori din sectorul 4 prin faptul că Piedone ”a făcut”. După același model a dezvoltat și orășelul copiilor, garduri cu capete de dragoni, de rățoi, a pus doi dinozauri din flori în față la cimitir la Bellu, crocodili tot din flori în intersecție la Tineretului.

Într-un fel era marfă, așa. O viziune dintr-asta childish-retardată cumva funny, un fel de univers de inspirație Michael Jackson meets Las Vegas cu execuție locală din care scoatem componenta de child abuse și jocuri de noroc. Dincolo de asta, multe lumini și personaje din desene animate pe străzi.

Ăștia din sectorul 5 au observat schema. Au apreciat. Un băiat de aici de la mine din Uranus care ”a făcut prostii prin afară”, cum zice el, cu Duduienii, în fine, treaba lui, e fan orășelul copiilor. Tot ”orășel” îi zice și el. Așa ne-am împrietenit, eu m-am mirat că și aici slang-ul pentru orășelul copiilor era ”orășel”, eu fiind ferm convins că numai noi copiii de acolo ne refeream astfel la locul cu pricina.

Top ce-a făcut în parcul Lumea Copiilor, după modele de parcuri de distracții mari occidentale, îndoite cu idei locale, Piedone a inventat o geografie a parcului cu niște hot spot-uri inventate de el. Acolo-i aia, acolo-i aia, mă rog.

E loc și aici în 5 de făcut niște scheme de genul ăsta. Poate în parc la Sebastian sau în parcurile din Ferentari, poate prin Zăbrăuți sau prin Văltoarei prin spate pe acolo, poate ar putea să facă funny locurile unde viața e grea, să coloreze Z-urile din Iacob Andrei, nuj, să facă țevile fosforescente. Lumea s-ar simți mai bine vreo 40 de minute sau o viață întreagă pentru că Piedone va fi făcut, așa cum îl regretă acum unii locuitori din 4.

Mă rog, vise și speranțe, că nu cred că rămâne primar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.