Hometrepanoia3 cugetări din opera lui Bardu Brumeș, antropolog, absolvent Harvard și profesor...

3 cugetări din opera lui Bardu Brumeș, antropolog, absolvent Harvard și profesor la Universitatea Cocorăștii de Vale

Absolvent la Harvard și profesor la Universitatea din Cocorăștii de Vale, Bardu Brumeș a găsit cele mai recente teorii de măsurat craniile și deslușit mințile stranii ale populației indigene. De la el primim cele mai importante sfaturi despre cum să gândim și noi astfel încât să ne facem creierele mari. Iată câteva din faimoasele maxime și cugetări ale lui Bardu Brumeș, explicate de apostolii și martorii lui.

1. Divorțează de realitate

Este important să găsim modele explicative care nu au nici o treabă cu realitatea, să fugim cât mai departe de ea și cât mai aproape de, să zicem, creierul nostru ancestral care explică cel mai bine de ce facem noi ce facem acum. Brumeș când se gândește la lucruri o face folosindu-se de efectiv creierul lui mai mare decât al restului primatelor, ăsta e primul lucru pe care îl are în vedere, să fie complet divorțat de realitate. Noi, apostolii lui, știm asta și apreciem. Cum se explică faptul că cetățenii sunt individualiști? Simplu, ceva cu mare legătură cu prezentul: nu au mai avut voie să se mai căsătorească între ei verii. Cine e de vină cu nu se respecte regulile în pandemie? Ceaușescu, bineînțeles. Păi a fost acum 30 de ani? Și ce dacă, doar nu o să găsescă explicații care au legătură cu realitatea, nu, Brumeș trebuie să o ocolească complet.

2. Multiculturalismul de seră e 100% real și e fix așa cum se prezintă

Un alt factor important care cântărește mult la Brumeș este să fie cumva în afara explicațiilor. Așadar, BLM are legătură cu rasismul și sistemul de exploatare economică? Nu, BLM este despre cum e mult mai frumos în Londra multiculturală, unde chiriile sunt scumpe și școlile sunt bune și mai urât acolo unde este sărăcie. Și unde e frumos și oamenii sunt bogați se înțeleg și frumos și civilizat între ei. Acolo unde e sărăcie stau așa intenționat segregați. În plus, tinerii ăia care fură din magazine vor să se joace pe Playstation nu să dărâme sistemul opresiv rasist. Oamenii simpli nu înțeleg multe dintre lucruri, trebuie să le explice Brumeș de cele mai multe ori.

3. Trăim în Românica, futu-i mama lui de comunism

Atunci când vine vorba despre România tot ce trebuie să zici este pile, corupție, șpagă = Ceaușescu PCR = subdezvoltare. Asta e cea mai complexă teză pe care o dezvoltă pe unde apucă.  Ah, și aici nu e capitalism, e altceva, încă avem de dus greaua moștenire comunistă după noi și ne ține în loc de la marele avânt capitalist pe care l-am avea. N-are legătură cu relațiile economice globale și alte fluxuri. Nu, corupția este legată ombilical de comunism. Ce? Volkswagen zici? Aia nu e corupție, e o firmă care își vede de interesul ei, să facă profit. Dăncilă, Dragnea, PSD. Asta e corupție, faza e că nu știm încă sigur dacă e vindecabilă. Conform Brumeș, e posibil ca niște cranii să fie născute corupte și atunci nu avem ce să facem decât să le băgăm la pușcărie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.