Hometrepanoia4 poziții yoga care te fac să spui "oopașaaa!"

4 poziții yoga care te fac să spui “oopașaaa!”

Este începutul unui nou an, deci un moment prielnic să ne apucăm de obiceiuri benefice pentru sănătate. Pe lângă a avea suficienți bani pentru a plăti medici, sportul și mișcarea în general sunt printre cele mai utile lucruri pe care le putem face pentru a ține departe boala și inevitabilul. 

Deoarece pandemia este încă în floare iar vaccinurile sunt deocamdată accesibile doar sub formă de emoji pentru majoritatea românilor, activitățile precum mersul la sală sau la diverse cursuri prezintă un grad de risc poate prea mare, însă există destule opțiuni sportive și pentru acasă. 

Yoga este o astfel de opțiune, accesibilă oricui are un acoperiș deasupra capului, o salteluță chic și suficient timp liber. Pentru a te ajuta cu dezvoltarea acestui obicei sănătos, am făcut o listă de poziții yoga pentru începători, care te vor ajuta să conștientizezi cât de mult ai îmbătrânit și vor scoate din tine cel puțin un “oopașaaaa”. 

Poziția copilului, sau balasana, este o poziție lejeră care îți va face toate încheieturile să trosnească și va reaminti zonei tale lombare cum este să stai altfel decât cocârjat ore întregi în fața unui ecran completând un nenorocit de excel.

Poziția războinicului II, sau fandare cu mâinile întinse ca și cum ai aruncat un chakram adică un cerc d-ăla ascuțit cum are Xena este o postură care îți întinde și destinde întreaga parte de jos a corpului, care probabil va fi surprinsă că este solicitată să facă altceva decât să te transporte între birou și frigider. Se va executa pe ambele părți ale corpului, garantând astfel nu doar un “oopașaaa”, ci și un “pfoaaai ce anchilozat sunt smbp”.

Poziția câinele-cu-fața-în-jos, una dintre cele mai ușor de recunoscut posturi, este excelentă atât pentru întinderea întregului lanț muscular posterior, cât și pentru activarea musculaturii abdominale și superioare. Este o postură de începători, însă dacă singurul lucru pe care l-ai împins cu mâinile în ultimele luni a fost mausul ca să selectezi nenorocitele alea de celule din excel s-ar putea să nu îți iasă din prima. Ia-o încet și nu te forța, ai deja o vârstă și un corp atrofiat de muncă repetitivă. 

Poziția mortului, sau shavasana, ar putea fi numită chiar oopașaaasana pentru genul de reacție pe care îl declanșează în corpurile chircite de calculatoare. Presupune doar să te întinzi pe spate pe podea, cu mâinile și picioarele răsfirate și ochii închiși. Niciun raport, niciun deadline, doar tu și întregul tău corp simțind în sfârșit ceva solid și constant, podeaua. Parcă îți vine să rămâi etern așa…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.