Hometrepanoia5 chestii inedite pe care le poți pune la murat

5 chestii inedite pe care le poți pune la murat

Toamna se numără bobocii, se coc strugurii și se pregătesc borcanele de murături pentru a asigura proviziile de texturi crocante și arome sărat-acrișoare pentru iarna friguroasă. Dacă ești ca mine și te plictisești foarte ușor pentru că ai circuitele dopaminergice prăjite de fluxul constant de informație și feedback al lumii digitale, atunci cu siguranță te-ai săturat deja de tradiționalele mixuri de castraveți, gogoșari, varză sau gogonele și probabil nici măcar pepenașii murați nu îți mai provoacă vreo plăcere, senzație, sau vreo reacție de orice fel. Ai putea să cauți ajutor profesional ca să afli de ce nu mai simți nimic, sau ai putea să încerci aceste rețete inedite de murături:

  1. Struguri

Deși nu te-ai aștepta ca un fruct atât de dulce să se transforme într-o bombă de sare, acid și electroliți, iată că este totuși posibil să salvezi reputația vulpii: strugurii chiar pot fi acri! Tot ce îți trebuie e niște oțet, zahăr, ghimbir, condimente și absența vreunei speranțe că se mai poate face ceva. 

  1. Ouă Kinder

Toată lumea știe faimoasele borcane cu ouă murate din puburile englezești. Le-am văzut sigur în The Simpsons și cred că erau și în Peaky Blinders, nu mai știu. Mișto serialul, chiar. Așa, deci de ce să nu murăm și ouă Kinder? Adică, serios, ce te oprește? Ia niște ouă Kinder – de-alea clasice, nu prostiile astea moderne cu cremă și linguriță – și aruncă-le într-un borcan cu oțet, sare și mărar.

  1. Leurda

Kimchi de leurdă. Știi despre ce vorbesc. Știi foarte bine, nu te mai preface. 

  1. Alte borcane de murături

Ok, deci iei un borcan mare și îl umpli cu borcane mici cu murături. Probabil n-o să obții ceva comestibil, dar poți să ții borcanul la vedere și dacă vine cineva vreodată în vizită poți să faci o glumă facilă zicând că e o rețetă rusească de murături. Pentru că e ca o păpușă d-aia matrioșca, gen, știi? Hahahah, da, chiar nu cred că o să vină cineva vreodată la tine. 

  1. Propria persoană

Știi cum sunt capsulele alea cu apă cu sare în care te duci să plutești în întuneric? Cum ar fi ca pe lângă apă și sare să ai și niște fire de mărar, piper și usturoi? Ia un butoi mare, de cel puțin 100 litri (după caz), umple-l cu saramură și condimente și urcă-te în el. Dacă nu te urci tu în butoiul cu saramură va trebui să intre Rei iar. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.