Hometrepanoia5 citybuildere pe care le joacă Dominic Fritz ca să ajungă Primarul...

5 citybuildere pe care le joacă Dominic Fritz ca să ajungă Primarul Timișoarei

“Dominic!” aude Dominic. “Adă literalmente un keg de bere să mă fac căcat! Sunt președintele Germaniei, nu cancelarul care e conducătorul de facto al statului german, și vreau să beau mult în timpul programului pentru că funcția pe care o ocup e mai mult simbolică!” Dominic se ridică de la calculator. El este (în momentul în care se desfășoară acțiunea, nu în prezent) șeful de cabinet al administrației prezidențiale a Germaniei, și se ocupă cu ce face un șef de cabinet.

Noi ne imaginăm că e un fel de secretar al președintelui Germaniei, care cum am lămurit mai sus e relativ jos în lanțul trofic al statului. În fine, ia berea nu-știu-ce, și se întoarce la calculator unde rupe Cities: Skylines în două pentru că urmează să candideze la primăria Timișoarei, parcă, și tre’ să aibe și el habar cu ce se mănâncă administrarea unui oraș. Pe lângă Cities: Skylines, mai sunt niște jocuri pe care le poate studia intens, și urmează să le enumerăm mai jos.

1. Orice SimCity

SimCity | Ep. 04 | NEW Schools & Park Upgrades for EVERYONE | SimCity City  Building Tycoon Gameplay - YouTube

Începem cu varianta evidentă, dacă nu o mută redactorul mai jos (edit redactor: presupune prea mult efort), pentru că e efectiv primul city-builder ever, și a fost șmecher rău, până nu a pus EA mâna pe el și l-a făcut cam varză. E tiparul după care s-au făcut toate jocurile de genul, și merită jucat ca să vezi cum e fără o interfață din cale-afară de user-friendly, cum ar fi realitatea.

2. Citystate

Citystate - (City Builder & Political Sandbox Game) - YouTube

Pentru că Banatul e fruncia și se pișă pe orice e mai la sud de Brașov, e bine să te pregătești pentru situația în care orașul unde ajungi să fii edil decide că vrea să fie Republica Ploiești. În Citystate, pe lângă construit apartamente, monumente, spitale etc., mai iei și tot felul de decizii POLITICE gen cât din buget merge la ajutorul social, dacă și cât din industrie deții vs. cât e privat, aceeași poveste pentru sănătate, și tot așa. Practic e un simulator care de-tehnocratizează administrația publică, sau te lasă să-ți customizezi tehnocrația, lasându-te să “iei ce e bun și de la stânga, și de la dreapta”.

3. Frostpunk

Frostpunk Review – A Frigid, Unrelenting Survival Success - Game Informer

Având în vedere colapsul ecologic iminent care urmează, orașul temperat-continental care te alege azi s-ar putea să fie un cătun polar mâine. Prins în această situație, ar fi bine să fi trecut măcar virtual prin situații de genul “este ok să lăsăm un copil miner să moară într-o mină colapsată?” sau “ne îngropăm morții, sau facem ciorbă din ei?”.

4. Transport Tycoon

OpenTTD, the open source simulation game based on Transport Tycoon Deluxe  has a new release | GamingOnLinux

Trăim visul capitalist în care toată lumea care e magnat are oportunități să își îmbunătățească viața și să influențeze mersul comunității, și când zic mers, zic transportul în comun. În Transport Tycoon, poți să privești problema prin ochii partenerilor tăi, firmele de transporturi, care își organizează rutele în așa fel încât să blocheze intersecțiile, plătesc să-ți facă o statuie, și să îți redenumească orașul după patron.

5. Caesar III

If you long for the days of Caesar III you can rejoice with the FOSS game  engine Julius | GamingOnLinux

Urba este un concept antic. Strămoșii noștrii locuiau în urbe încă de pe și chiar dinainte de romani, și cum un segment din ce în ce mai mare din electorat se uită la trecut pentru răspunsuri și alinare poate ar fi bine ca să-ți mărești șansele să câștigi și al doilea mandat să iei notițe cum făceau romanii să le fie bine în orașe, chiar și atunci când ardeau din temelii.

6. Motorsport Manager

Motorsport Manager review: Worth the wait?

Șosele, nepoate! Românul vrea să vadă șoselele alea bombă să se plimbe puterea de cumpărare și calitatea vieții pe ele prin toată țara. Tu tre’ să înțelegi managementul vitezei, ca să ajungă toate alea la tine in oraș înainte să se declanșeze scenariul din Frostpunk, și Motorsport Manager te poate învăța cât tre’ să investești să construiești un bolid competitiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.