HometrepanoiaAceste 5 persoane care s-au pișat pe el de vot îți explică...

Aceste 5 persoane care s-au pișat pe el de vot îți explică de ce

Nu îmi mor copiii de foame acasă dacă nu iese Nicușor Dan primar în București

Hei, și știi ce, chiar sunt o mama singură care are nevoie de 2 joburi ca să își întrețină copilul. Chiar n-am timp de prostii când capitalismul târziu mă tratează în halul ăsta. Din ce știu eu, nu suntem în SUA încă să îmi bage primăria copiii în cuști, deci nu e niciun dezastru umanitar care ar putea fi oprit votând împotriva Răului. Nu există nicio urgență pe care ar putea s-o rezolve doar candidatul Binelui, asta dacă nu cumva e dispus să-mi trimită un camion cu pampers lunar.

Promisiunile candidaților, fie ei și cei “spălăți și deștepți”, îmi jignesc inteligența

V-o zic pe șleau, am circumferința creierului dublă față de cea a oricărui candidat. Am cinci facultăți de teorie politică la activ și un postdoctorat în finanțe și administrație locală. Vă spun din capul locului ca expertă, principalele teme de campanie au fost legate de probleme eminamente structurale care nu se pot rezolva cu unul sau zece oameni, oricât de project manageri de 5 stele corporatiste ar fi ei. Marile marote ale dreptei unite au fost apa caldă a vieții și traficul infernal chiar și cu noul pod Ciurel inaugurat recent. 1000 km de țevi din timpul retragerii aureliene care au coclit pe interior și au format caverne cu stalactite și 3 milioane de mașini la 2.5 milioane de oameni sunt probleme pe care nu le rezolvă nici individul, nici piața liberă, ori doar asta am avut în oferta electorală (da, inclusiv USR). Deci ce dracu rezolvi în afară de o bucurie de moment cu galeria o seară că ți-a ieșit echipa favorită și 4 ani de muieli în formă continuă?

Nu votez ca să schimb mere mai mult stricate cu pere mai puțin stricate

Lucrez în piață Delfinului de 30 de ani. Vând legume și fructe 8 ore pe zi. Am zece clase și tot sunt mai înțelept ca tine care pui poze cu buletine ștampilate pe facebook la fiecare 4 ani și tragi alți oameni de mânecă să facă la fel. Îți garantez că din spatele tarabei mele nu e mare diferență între mere și pere dacă ele sunt stricate. Cu un vot pentru “răul cel mai mic” rezolvi o rearanjare a esichierului politic în care PSDul corupt e înlocuit cu PNLul corupt, USRul găunoșit de la toate luptele interne, un PMP corupt si oportunist și un individ obsedat de a ajunge într-o functie care este dependentă de alți oameni.

Mi-a fost lene să mă duc să votez și sunt perfect împăcată cu asta

Muncesc toată săptămâna într-un job fără nicio perspectivă și în weekend vreau doar să trag niște perdele negre și să dorm sau să picotesc la seriale de căcat pe netflix. Că ce altceva să faci în pandemie, nici Control nu e deschis să mai bifez un tinder date. Bani de mers prin țară din părți acum că corporația a tăiat din salariile noastre în loc să taie din propriul profit făcut tot pe cârca noastră. Și dacă mai sunt și din provincie, clar nu o să schimb două metrouri și 2 autobuze din Militari până în comuna Berceni unde am viză de flotantă la o prietenă bucureșteancă doar ca să pun ștampila pe un nene care oricum este veriga cea mai de jos în administrația locală și nu are puterea să îmi mărescă salariul. Pișamaș pe el de vot inutil. Na mai zi ceva.

Sunt de stânga, mai tejdreq de vooter cu sloganul imbecil “nu există stânga și dreapta în România” că nu e chiar așa

Am luptat în Spania în războiul civil. Dacă vrei, te aduc la mine acasă și îți arăt colecția mea de coifuri anarho-comuniste. Am fost acolo când i-au condamnat la moarte în timpul procesului de la Nurenberg pe naziștii lui Hitler. Am 20 de ani experiență diplomatică în Internaționala IV posadistă și am fost implicat în cel puțin trei lovituri de stat comuniste în state bananiere din America Latină împreună cu agitatorii din Rezistența Franceză și oamenii lui Fidel Castro. Cred în revoluție și în puterea ei de a răsturna ordinea lucrurilor oricât de stupid ți s-ar părea că sună asta. Oricum, sună de 100 de ori mai puțin penibil decât mantra ta obosită cu votul care schimbă totul peste noapte și tehnocrații tăi miraculoși. Ești suficient de mare încât să îți amintești ce s-a întâmplat de fiecare dată când “schimbarea ideologică” a venit la putere din 1996 încoace. De fapt stai așa, că m-am enervat, cum morții mei vrei sa votez ca persoană de stânga cu dreapta unită?

1 COMMENT

  1. Bun articol, cu exceptia criticii strategiei de alegere a raului celui mai mic si cu exceptia identificarii fructului mai stricat. Cam asta-i politica: algerea raului cel mai mic, nu a vreunui Salvator pe cal alb. Doi la mana, raul cel mai mic e PSD, nu USR, nici PNL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.