HometrepanoiaCine a fluturat steagul românesc la tentativa de puci trumpistă? Patru scenarii.

Cine a fluturat steagul românesc la tentativa de puci trumpistă? Patru scenarii.

Image may contain: one or more people and crowd, text that says 'AMUXS AMU OSOS OSO NBC NEWS SPECIAL REPORT PROTESTERS MARCH INTO CAPITOL BUILDING LIVE'

Seara trecută a avut loc o premieră mondială: niște neonaziști rasiști au intrat în clădirea Capitoliului din Washington, DC, fără să fie aleși în mod direct de către poporul nord-american! Desfășurarea evenimentelor, care nu poate fi revăzută fără să-ți imaginezi melodia din Benny Hill pe fundal, a ținut lumea întreagă lipită de ecrane mai ceva ca un revelion Dan Negru x Garcea, iar la noi în țară a avut un ecou special. Ca și când miile de glumitse răsuflate cu mineriada ar fi funcționat ca o formă de meme magick, cum a fost aia care l-a făcut pe Trump președinte, unul dintre participanții de la puci a fluturat vitejește un steag românesc, model ‘89. Redacția s-a conectat la sferele înalte și a încercat să afle cine a fost stegarul daco-trumpist, întorcându-se în sferele mediu-joase cu patru potențiali suspecți.

Matthew Heimbach sau vreun camarad de-al lui. Adică, un tovarăș de-al lui sigur a fost acolo, după cum se vede în poze (Heimbach e ăla cu cruciuliță la gât). Matthew Heimbach este un cunoscut neonazist, organizator al marșului neonazist din Charlottesville unde niște contra-protestatari pașnici au fost călcați cu mașina de către un alt neonazist. Ca orice larper care se respectă, Heimbach nu s-a mulțumit cu varietățile vanilla și și-a căutat o identitate de dreapta extremă mai obscură, dezvoltând o pasiune reală pentru mișcarea legionară de pe la noi, ba chiar vizitându-ne țara de câteva ori pentru a se căsători ortodox. Ori, de la cultul Căpitanului la cultul eroilor anti-comuniști nu-i decât o aruncătură de băț, deci este eminamente posibil ca unul dintre acești bărboși să fi adus și un steag românesc cumpărat de pe la vreo galerie.

 

Vreun membru al NCRAP, sau chiar președintele ei. Există o organizație numită National Committee of Romanian American Republicans, practic republicanii români din SUA, al cărei președinte este un oarecare Ionel Roiban, membru PMP care s-a ocupat de campaniile online ale partidului (el fiind ITist de meserie) între pauzele de adulație pentru Trump, iar cel mai recent a fost numit în Secretariatul General al Guvernului de către Orban. După cum notează neaoș acest ziar local, tipul pare ciudat și, după cum se vede în postarea sa de Crăciun, e un true believer MAGA. N-ar fi exclus să aibă vreo legătură cu fâlfâiala tricoloră.

Iosefina Pascal. O altă MAGAistă autohtonă, deși este puțin probabil să îi fi intrat banii de la Antena 3 pe decembrie ca să își poată plăti biletul spre SUA, au fost descoperite posibile dovezi foto care o plasează la locul acțiunii. Judecați singuri. 

Ștefan Mandachi. Recent, șeicul șaormei a anunțat că o să se ducă în Africa să sape primul metru de fântâni pentru satele de acolo. Are bani de bilet cu escală la Washington? Are. Are tricolor găurit de dimensiuni XXL? Uită-te la fața lui, normal că are. Are șapcă roșie și tricou cu Trump? Are. Noi doar prezentăm informații factuale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.