HometrepanoiaNoi exerciţii pentru acuitatea mentală din bulicică: demascatul conturilor false infiltrate în...

Noi exerciţii pentru acuitatea mentală din bulicică: demascatul conturilor false infiltrate în stânguliţa

Dacă faci parte orişicât din stânguliţa, cel mai probabil ai trecut prin asta. Primeşti un friend request de la un cont cu un nume pe care nu-l cunoşti şi care nu are nici o poză cu faţa în pozele proaspăt uploadate sau dacă are, sunt poze care par a fi stock. Ai totuşi 30 de mutual friends din bulicică şi numărul creşte pe măsura ce dai refresh.

Întrebi pe chaturile de stângişti cine e persoana din spatele contului, dar nimeni nu ştie să-ţi spună cine e. Felicitări, tocmai ai primit o vizită de la un cont performance. Ce sunt conturile performance şi cum te pot ele ajuta să-ţi antrenezi mintea puternică?De obicei sunt conturi false făcute de trolli de dreapta care vor acces mărit în bulicica de stânga.

Câteodată mai sunt şi ale unor “stângişti” conservatori, care-şi creează conturile astea ca să zică căcaturile care sunt prea fasciste până şi pentru ei să le zică direct personal. Se mai întâmplă să fie şi conturi făcute de alţi stângişti trepanaţi care ori şi-au luat block de la prea multe persoane din bulicică, ori vor să creeze o persona cu contul nou, de unde şi denumirea de cont performance.

Am vorbit cu Hercule Davidescu, antrenor de minti puternice, despre cum putem să folosim conturile performance să ne menţinem funcţiile cognitive.”Păi, primul exerciţiu şi cel mai important e identificarea conturilor performance cât mai timpurie. Sigur, la început trebuie puţin ajutor din partea prietenilor, dar după 3-4 conturi false care ţi-au dat add, începi să poţi să le identifici dintr-o simplă scanare a profilului.

Apoi, pentru cei ceva mai avansaţi, urmează interacţiunea cu conturile false. Poţi să-i momeşti să lase anumite comentarii şi apoi, când le e lumea mai dragă, să le trânteşti un ‘taci dreaq, contule fals’. La nivel expert, deja poţi să faci pe detectivul şi să încerci să afli cine e în spatele contului. Nici nu trebuie să reuşeşti, scopul exerciţiului e să încerci să legi indiciile până îţi trepanezi mintea complet.” Dacă nu ştiaţi, iată că acum ştiţi şi sunteţi pregătiţi pentru următoarea cerere de prietenie de la un cont cu o imagine generică la poza de profil şi 69 de stângişti prieteni în comun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.