HomeShtiri BlestemateSTUDIU: Bebelușii sunt cute dar nu sunt eco-friendly

STUDIU: Bebelușii sunt cute dar nu sunt eco-friendly

Poate părea un clișeu, dar cercetătorii britanici au descoperit recent că să te înmulțești este o activitate extrem de distructivă pentru planetă. Cercetătorii de la Universiatea Susex au aflat că un copil mai puțin în fiecare familie poate scăpa atmosfera de aproximativ 58.6 tone de CO2 pe an.

Să mănânci carne, plante sau pietre, să conduci un cazan luat de pe autovit sau să călătorești cu avionul până în Zanzibar sau Maldive ca să îți face poze pe instagram sunt, într-adevăr, activități poluante.

Dar să faci copii este cel mai nociv lucru pentru mediu, conform acestui studiu publicat de cercetători în prestigioasa revistă Susex Enviromental Research Letters.

„O familie de normălăi ecofasciști care trăiesc în suburbii și aleg într-un mod liberal să facă mai puțini copii ar reduce emisiile similar cu 669 de adolescenți spălați pe creier de ong-urile ecologiste care primesc milioane de dolari de la kaufland ca să planteze puieți de stejari într-o zonă unde stejarul e specie invazivă”, susțin experții.

Coordonatorul cercetării, Reginald Churchtong a ținut să adauge: „Sunt patru acțiuni esențiale care ar rezulta în scăderea amprentei de carbon: o dietă bazată pe pietre și nisip, fără vacanțe în zone exotice maxim la băi trei zile cu trenul pe an, fără mașină personală și fără copii.”

„De exemplu”, continuă Churchtong, „o viață fără mașină personală scutește Gaia de 2.4 tone de CO2 pe an, în timp ce o dietă bazată pe carne mami carne salvează 0.8 tone de CO2 pe an.”

Articolul, care a decantat prin fotosinteză concluziile prelimiare a 69 de alte articole peer-review, a decis că majoritatea guvernelor se concentrează pe schimbat ambalajele de plastic cu ambalaje de carton în loc să interzică copiii prin lege.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.