HomeShtiri BlestemateCine sare coada? Un fake news cu vaccinare paralelă și jurnaliști justițiari

Cine sare coada? Un fake news cu vaccinare paralelă și jurnaliști justițiari

Întreaga țară fierbe în urma publicării unui articol pe buletin.de care ar expune o mare conspirație a serviciilor și a statului paralel care sar coada la vaccinare folosind niște centre de vaccinare care nu apar pentru orice neica nimeni deținător de CNP de pensionar. 

Sursa articolului? Datele transparentizate pentru luna martie de Sf. Vlad Voiculescu acum câteva zile. Analiza? Făcută pe acel excel și folosind un CNP de pensionar pentru a verifica ce apare pe platforma publică RO Vaccinare. Rezultatul? Un nenorocit de infografic și niște tabele din care reiese că vreo două treimi din vaccinările din luna martie au fost făcute în niște centre care nu apar pe platforma publică, informații care au fost preluate și rostogolite în social media până s-a ajuns să se strige în cor „statul paralel!” mai abitir decât o făcea Dragnea când încă mustăcea în libertate. 

Acuma, departe de noi să ne punem de-a curmezișul unei mișcări revoluționare care urmărește să destructureze aparatul de stat opresiv, dar nu putem să nu observăm următoarele lacune ale articolului respectiv, sau mai degrabă a prezentării sale.

Excelul prezentat de buletin.de conține doar 5 zile de date, perioada 1-5 martie 2021. 

Nimic de dinainte, nimic de după. Articolul a fost publicat pe 9 martie și nu se spune când a fost făcută verificarea pe platformă. Centrele alea puteau fi închise doar temporar, însă narațiunea a devenit că ele sunt centre speciale pentru oamenii speciali ai statului. Așadar, ni se arată în prim plan două grafice plăcintoase în care cu verde-salvator se indică persoanele vaccinate în centre accesibile la data investigației și cu roșu-ciumă persoanele vaccinate în centrele inaccesibile la data investigației. Roșul-ciumă este clar mai mare, atât ca număr de vaccinați, cât și ca număr de centre, de unde deducem că ne jecmănește Gheorghiță ăla – care a mai avut și tupeul să ceară avize pentru datele alea. 

Ce știm din linia întâi. Anecdotica. Ipoteze.

Uitându-ne însă în tabelul de imediat sub plăcinte, vedem cap de listă Spitalul de Urgență Universitar, cu peste 3000 de vaccinați. Mai precis un număr de 11.832 de persoane din 28.622 s-au vaccinat în mari unități medicale, care conform autorilor buletin.de ar fi devenit centre ascunse.

Eu personal l-am programat pe taică-miu pensionar diabetic la rapel la Universitar pe la sfârșitul lui februarie, pe platforma publică, și vă garantez că dacă aveam vreo legătură cu serviciile nu stăteam să scriu în Trepanatsii. Pe lângă Universitar, mai apar pe listă cu numere uriașe alte spitale mari, unde probabil s-au programat majoritatea oamenilor care au apucat prin februarie (întrebați-vă prietenii și cunoștințele, sigur găsiți). Mare parte din roșul-ciumă din infografice sunt de fapt centre care au fost deschise până la data investigației Buletin de București, nu baze secrete pentru illuminaționaliști. 

De altfel, chiar în articol este citat un motiv legitim pentru închiderea temporară a unor fluxuri de vaccinare în unele centre: „[…] am aflat că INSP ar fi blocat acest flux deoarece, în momentul de față, în acel centru sunt administrate doar doze de rapel la personalul medical. Există o posibilitate ca, în curând, centrul să se deschidă din nou și să fie disponibil pe platformă.” 

Alte posibile motive la care ne putem gândi ar fi lipsa dozelor în acel centru, sau programarea unor acțiuni de dezinfectare mai extinse, sau pur și simplu că s-a atins capacitatea proiectată pentru acel centru într-o anumită perioadă și trebuie redirecționat fluxul. 

Sigur, Gheorghiță ar putea să explice frumos toate astea, ceea ce probabil o să și facă, dar în același timp ar fi atââât de bine pentru creierele noastre distruse de carantină să se mai abțină stimații jurnaliștii justițiari de la data science făcut pe genunchi. 

Ce ne mână în luptă?

 Pe scurt, un motiv cam cringe, adevărul. Mai pe lung, de ce să mințim, am luat în calcul și posibilitatea că o să scuipați pe noi că încercăm să construim apărarea unui guvern de dreapta. Nu contestăm rolul nostru de ticăloși, de idioți utili sau de distrugători ai mișcărilor de masă de stânga pornite din mediile academice snspa. Doar că având pucheala trepanației în noi, înțelegem că instituțiile statului sunt ceva mai vechi de coborârea lui Câțu pe pământ și că instituțional lucrurile se întâmplă cam la fel ca în timpul oricărui alt guvern de dreapta (da, inclusiv PSD, când lătram la fel împotriva fake news-urilor grosiere care atacau instituțiile statului cu argumente conspiraționiste).

Asta nu oprește, însă, corul de babuini mici varianta fascistoidă să încorporeze toată povestea asta în mașinăria de flaușări anti-vacciniste. După cum vedem că nu-i oprește nici pe corifeii Stângii Vijai care se adapă din fonduri europene la greu în timp ce ne dau lecții de virtute să fluture poezii frumoase despre privilegiați și vaccinuri în speranța că o să-i bage Oliver Twist în seamă. Vă vedem, vă știți, nu ne păcăliți.

2 COMMENTS

    • Dacă tot a adus giani vorba, pakistanez serios recrutează online doritori pentru ISI. Singura cerință e să aveți boală pe indieni. Contactați cu încredere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.