HomeShtiri BlestemateIresponsabili: au făcut mai mulți copii decât își permiteau și acum pun...

Iresponsabili: au făcut mai mulți copii decât își permiteau și acum pun toată țara în pericol

Mai multe cupluri de oameni upper middle class, preponderent angajați în mediul privat, au început să protesteze vehement împotriva măsurii de a închide școlile și grădinițele, impusă de autorități pentru a preveni răspândirea SARS-Cov2, luând chiar calea instanțelor  în speranța că vor putea forța redeschiderea tuturor unităților de învățământ ca să scape de copii din casă. 

“Efectiv nu mai suportăm să stăm cu copiii, ne-au înnebunit! Nu mai pot să scrolez liniștit pe Facebook în timpul ședințelor Zoom cu clienții din Cehia pentru că îmi chirăie în cap că se plictisesc, este infernal. Trebuie neapărat să redeschidem școlile, indiferent de risc”, declară domnul T., area sales manager la o firmă mare, tată a doi copii de vârstă școlară înrolați la o școală privată cu taxă lunară cât un salariu mediu pe economie. 

“Era mult mai simplu când se ocupau alți oameni de ei timp de 6-8 ore pe zi și puteam să îmi văd de echilibrul job-viața personală. N-am mai avut nici măcar timp să fac o kombucha sau un kimchi de leurdă la borcan de când s-au închis școlile pentru că în fiecare zi trebuie să le ofer atenție în loc să plătesc pe cineva să se ocupe de asta. De hygge nici nu mai zic, s-a dus de tot”, ne spune doamna L., soția domnului T. și senior PR la o firmă imobiliară. 

Întrebați de ce au mai făcut copii dacă știau că nu au resursele de timp și atenție necesare creșterii lor, cei doi au răspuns “Așa e obiceiul la noi, îți petreci toată tinerețea muncind 10-12 ore pe zi ca să ajungi la salariul ăla blanao de senior, apoi faci un credit pentru un apartament într-un residence și plătești o tanti să îl mențină curat, faci 1-2 copii de care au grijă bona și profesorii și cumperi un golden retriever pe care ți-l plimbă un copil de 16 ani în timp ce vinde ziare.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.