HomeShtiri BlestemateIresponsabili: au făcut mai mulți copii decât își permiteau și acum pun...

Iresponsabili: au făcut mai mulți copii decât își permiteau și acum pun toată țara în pericol

Mai multe cupluri de oameni upper middle class, preponderent angajați în mediul privat, au început să protesteze vehement împotriva măsurii de a închide școlile și grădinițele, impusă de autorități pentru a preveni răspândirea SARS-Cov2, luând chiar calea instanțelor  în speranța că vor putea forța redeschiderea tuturor unităților de învățământ ca să scape de copii din casă. 

“Efectiv nu mai suportăm să stăm cu copiii, ne-au înnebunit! Nu mai pot să scrolez liniștit pe Facebook în timpul ședințelor Zoom cu clienții din Cehia pentru că îmi chirăie în cap că se plictisesc, este infernal. Trebuie neapărat să redeschidem școlile, indiferent de risc”, declară domnul T., area sales manager la o firmă mare, tată a doi copii de vârstă școlară înrolați la o școală privată cu taxă lunară cât un salariu mediu pe economie. 

“Era mult mai simplu când se ocupau alți oameni de ei timp de 6-8 ore pe zi și puteam să îmi văd de echilibrul job-viața personală. N-am mai avut nici măcar timp să fac o kombucha sau un kimchi de leurdă la borcan de când s-au închis școlile pentru că în fiecare zi trebuie să le ofer atenție în loc să plătesc pe cineva să se ocupe de asta. De hygge nici nu mai zic, s-a dus de tot”, ne spune doamna L., soția domnului T. și senior PR la o firmă imobiliară. 

Întrebați de ce au mai făcut copii dacă știau că nu au resursele de timp și atenție necesare creșterii lor, cei doi au răspuns “Așa e obiceiul la noi, îți petreci toată tinerețea muncind 10-12 ore pe zi ca să ajungi la salariul ăla blanao de senior, apoi faci un credit pentru un apartament într-un residence și plătești o tanti să îl mențină curat, faci 1-2 copii de care au grijă bona și profesorii și cumperi un golden retriever pe care ți-l plimbă un copil de 16 ani în timp ce vinde ziare.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.