HomeShtiri BlestemateLecțiile părintelui Arsenie Boca: 5 cugetări care îți vor alina trupul și...

Lecțiile părintelui Arsenie Boca: 5 cugetări care îți vor alina trupul și sufletul

Arsenia Boca este un sfânt și un luptător al dreptății pentru poporul nostru român. El a slujit cu mult har la mănăstirile Brâncoveanu și Prislop și a fost una dintre figurile emblematice ale comunismului românesc în anii 50, fiind tot mai des regretat de cei care bat țara în lung și în lat să își găsească liniștea la mormântul lui din curtea mănăstirii Prislop.

Părintele Solidarității Sociale, cum mai este el numit, a lăsat urmașilor săi zeci de manuscrise în care a împărtășit oamenilor sfaturi despre egalitate între semeni, toleranță, drepturi pentru grupuri mărginașe și despre nenorocirile care se abat asupra celor care aleargă dupa avere. Rămas în conștiința credincioșilor pentru vorbele lui duh, vă prezentăm cinci învățături care să vă ajute în vremuri de restriște:

“A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt.”-Părintele spune aici că locuirea, educația, sănătatea, toate acestea și multe altele trebuie să le asigurăm și pentru cei săraci, nu doar pentru noi înșine.

“Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor.” -Așadar, caută și donează ceea ce nu îți folosește neapărat, nu-ți cumpăra bolizi și vile.

“Fă binele şi aşteaptă răul.”-Ajută-i pe cei din jur, luptă pentru egalitate, dar așteaptă-te să existe și obstacole, profitori, politicieni ticăloși.

“Nu e un biruitor mai mare pe pământ, decât acela care se biruieşte pe sine însuşi şi domneşte asupra patimilor sale.”-Renunță la vicii și donează sumele astfel economisite celor care au nevoie. Strânge banii astfel rezultați la final de lună și dă-i cu mâna ta unor oameni săraci, nu le cumpăra tu mâncare, căci fiecare știe foarte bine despre cele trebuincioase.

„Dacă pe unii îi urăşti, pe alţii nici nu-i iubeşti, nici nu-i urăşti, pe alţii iarăşi îi iubeşti dar potrivit, şi în sfârşit pe alţii îi iubeşti foarte tare, din această neegalitate se cunoaşte că eşti departe de dragostea desăvârşită care cere să iubeşti pe tot omul la fel deopotrivă”.-Mass-media te poate învăța să urăști ungurii, ”asistații social”, homosexualii, romii. Un creștin adevărat luptă contra urii și își iubește și ajută toți semenii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.