HomeShtiri BlestemateLecțiile părintelui Arsenie Boca: 5 cugetări care îți vor alina trupul și...

Lecțiile părintelui Arsenie Boca: 5 cugetări care îți vor alina trupul și sufletul

Arsenia Boca este un sfânt și un luptător al dreptății pentru poporul nostru român. El a slujit cu mult har la mănăstirile Brâncoveanu și Prislop și a fost una dintre figurile emblematice ale comunismului românesc în anii 50, fiind tot mai des regretat de cei care bat țara în lung și în lat să își găsească liniștea la mormântul lui din curtea mănăstirii Prislop.

Părintele Solidarității Sociale, cum mai este el numit, a lăsat urmașilor săi zeci de manuscrise în care a împărtășit oamenilor sfaturi despre egalitate între semeni, toleranță, drepturi pentru grupuri mărginașe și despre nenorocirile care se abat asupra celor care aleargă dupa avere. Rămas în conștiința credincioșilor pentru vorbele lui duh, vă prezentăm cinci învățături care să vă ajute în vremuri de restriște:

“A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt.”-Părintele spune aici că locuirea, educația, sănătatea, toate acestea și multe altele trebuie să le asigurăm și pentru cei săraci, nu doar pentru noi înșine.

“Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor.” -Așadar, caută și donează ceea ce nu îți folosește neapărat, nu-ți cumpăra bolizi și vile.

“Fă binele şi aşteaptă răul.”-Ajută-i pe cei din jur, luptă pentru egalitate, dar așteaptă-te să existe și obstacole, profitori, politicieni ticăloși.

“Nu e un biruitor mai mare pe pământ, decât acela care se biruieşte pe sine însuşi şi domneşte asupra patimilor sale.”-Renunță la vicii și donează sumele astfel economisite celor care au nevoie. Strânge banii astfel rezultați la final de lună și dă-i cu mâna ta unor oameni săraci, nu le cumpăra tu mâncare, căci fiecare știe foarte bine despre cele trebuincioase.

„Dacă pe unii îi urăşti, pe alţii nici nu-i iubeşti, nici nu-i urăşti, pe alţii iarăşi îi iubeşti dar potrivit, şi în sfârşit pe alţii îi iubeşti foarte tare, din această neegalitate se cunoaşte că eşti departe de dragostea desăvârşită care cere să iubeşti pe tot omul la fel deopotrivă”.-Mass-media te poate învăța să urăști ungurii, ”asistații social”, homosexualii, romii. Un creștin adevărat luptă contra urii și își iubește și ajută toți semenii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.