HomeShtiri BlestemateTubel are slogan “Votează Șlapul!” și candidează ironic ca "independent" la primăria...

Tubel are slogan “Votează Șlapul!” și candidează ironic ca “independent” la primăria Sector 1. Am aflat cine e în spatele lui!

Iată că a apărut, până la urmă, și în politica românească un Lord Buckethead care să candideze la diverse alegeri pentru râsete și amuzamente. Tudor-Helmut Schinagel-Costea aka “Tubel” e numele lui și se tot laudă în clipurile electorale că e architect, e căsătorit și are copii.

Munceste de rupe Tubel

Gluma a devenit mai serioasă când Tubel a reușit să strângă suficiente candidaturi cât să intre în cursa pentru primărie la Sectorul 1. Acum că e intrat în cușca leilor, trebuie să lupte. Dan Tudorache, actualul primar penelist al sectorului, l-a băgat în seamă și a speculat că ar fi iepuraș pentru dușmanii lui de la USR. Dovada? Un screenshot în care arată că pagina de facebook a lui Tubel emite din Franța. Deci ar fi, pe undeva, mâna Clotildei, candidata din partea USR în Sector 1 cotată, credem noi, cu șanse destul de mari să ia primăria și să transforme sectorul într-un vis umed mic burghez. Ca să fim acuzați de pesedism de dușmani, am încercat să-i aflăm adresele pe care și-a Tubel înregistrat site-ul, dar sunt private, n-am aflat nimic. Nu că ar avea vreo relevanță, dar să nu ziceți că n-am investigat.

Sanki

Dar Dan Tudorache se înșeală. Tubel nu este iepuraș al Clotildei și nici un produs nesărat al unei comunități de umor incorect politic făcut de oameni faini pe nume “Oare sunt un Porc?”. Ca paranteză, mai demult acești oameni relaxați și amuzanți țineau și un fel de blog(acum defunct) unde îl publicau, printre alții și altele, pe Marian Godină. Legendele spun că această comunitate l-ar fi ajutat pe Tubel să strângă semnături, dar noi am aflat și altceva.

Razi, e amuzant

Tubel este susținut din umbră de un comitet de inițiativă politică format din foști membri si membre ale grupurilor de umor DIVERTIS, ACADEMIA CAȚAVENCU și GRUPUL VOUĂ. Toate indiciile se leagă și sunt acolo.

În primul rând, avem sloganul ăsta pe care îl tot repetă Tubel într-o formă sau alta: “Candidez pentru că vreau să mă îmbogățesc.” Deci arhitecții sunt săraci în România, da nu asta ar fi ideea ci că se simte damful de bășcălie politică de bunel. Toată poanta e că, vezi doamne, poporul român există și el este excepțional. “Doar la noi fură politicienii”, “toți o apă și-un pământ, nu ca afară”, “cine intră în politică vrea ciolan”, șamd. N-are treabă Tubel cu condiții sistemice materiale, politica e așa cum e din cauza grobianismului “tipic” românesc și cu asta basta. Hai să facem haz de necaz, dă-i cu Caragiale. Puțin conservator, ușor de dreapta Tubel.

Daca ajunge consilier, poate o sa faca un ban dintr-un PUZ sau ceva, nu e arhitect degeaba

Doi la mână, call to action-ul e și el resuscitat tot din cripta ziarelor de satiră nouăzeciste: “Votează șlapul!”. Dacă Lord Buckethead cerea în Marea Britanie exilarea unor politicieni de extremă dreapta, Tubel are niște aspirații ceva mai pe tehnocrație și pe “buna guvernare” a oamenilor raționali care poartă șlapi. De exemplu, e foarte preocupat că se înfundă canalizarea când plouă torențial prin București. Aici staff-ul de campanie a fost harnic și a scos o memă din efectiv prima idee care le-a trecut prin capete.

Egi

Altă dovadă că Tubel este un produs al unor fantome ale umorului tranziției este îmbrăcămintea. Au făcut recent o “conferință de presă” și s-au îmbrăcat fix ca niște decreței distruși de viața bună de corporație și proaspăti divorțați care fac cosplay de oameni ai plajei în Vamă în timp ce hărțuiesc minore.

Deci efectiv gluma cu un chinez, un cioban si un rastafarian intra intr-un bar. Data viitoare poate se imbraca si in romi traditionali

Ce putem să mai zicem, dacă ești bărbat din middle class, ai crescut cu umor high-brow, ai angajați pe care îi plătești prost și urli la stat zilnic că e de vină pentru că vrei să fentezi taxele pe care le datorezi, lucrezi la corporație și bubuie clasismul în tine prin share-uri la Times New Roman sau Radio Guerilla, nu știm, poate că Tubel este candidatul ironic pe care îl meriți și ar trebui să-l votezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.