Homeamintiri falseAdrian Papahagi: “Ortodocșii nu-s talibani! Îl provoc la duel pe Gelu Duminică.”

Adrian Papahagi: “Ortodocșii nu-s talibani! Îl provoc la duel pe Gelu Duminică.”

Mă numesc conf.dr. medievist Adrian Papahagi și menționez înainte de toate că sunt bărbat creștin-ortodox practicant. Mă simt profund jignit de individul Gelu Duminică, care a pus în aceeași oală religia noastră ortodoxă cu fundamentalismul taliban.

Dacă în calitate de creștin aș fi dispus să întorc și celălalt obraz, ei bine, în calitatea mea de bărbat nu sunt dispus să mă las batjocorit de un individ incult care mai e și…nu vreau să spun pentru că trăim într-o dictatură sexomarxistă.

Nu vreau să dau curs unui limbaj ca la ușa cortului, din respect pentru publicul nostru elevat de români. Însă vreau să-i comunic sus-numitului că, dacă se consideră barbat cu testosteron eu îl voi aștepta duminică dimineața, la orele 07:00, înaintea începerii Sfintei Liturghii, în fața Hotelului Capșa, vis-a-vis de Cercul Militar. Fie ca Divinitatea să ne decidă destinul.

Menționez că alături de mine ca secondant va fi bunul meu prieten Mihail, alături de care am trăit clipe bune și rele și care mă susține întru totul în demersul meu, care țin să precizez, nu este unul retributiv – creștinii nu sunt adepți ai răzbunării – ci unul care ține de onoare și bărbăție. Mai menționez și că voi avea în dotare pistolul primit moștenire de la bunicul meu care a luptat în Războiul de Întregire a Patriei, un Revolver Saint Etienne, model 1892 în stare impecabilă

Inițial nu doream să intru în polemici cu un individ situat sub nivelul meu intelectual, dar toleranța mea la ticăloșie și calomnie are limite. Mai mult, mă văd obligat să apăr onoarea Bisericii în fața celor care vor să o pîngărească cu afirmațiile lor nefondate și comparațiile cu talibani intoleranți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.