Homeamintiri falseCine e George Simion?

Cine e George Simion?

Avea trei ani și stătea la coadă la lapte când execuția Ceaușeștilor deschidea poarta democrației în România, concept pe care George Simion, tânărul îmbrăcat în costum popular și cu pumnul încleștat-semn al înversunării în limbajul nonverbal, l-a înțeles mai târziu prin acțiuni civice și politice de extremă dreapta ample.

Născut la Focșani, județul Vrancea, este de profesie economist, însă, pe plan social se prezintă ca scriitor de thrillere romantice, președinte AUR(Alianța pentru Unirea Ridichiilor), fost candidat independent la alegerile europarlamentare

Susține că prima mișcare civică o are la 20 de ani, când susține elevii români de la liceul Gheorghe Asachi din Chișinău, moment în care a arătat pumnul partidelor comuniste din Moldova. Obsesia față de comuniști o transferă în dizertația de masterat Crimele comunismului”, plecând de la premisa că e musai să astupi găurile din coate cu xenofobie, rasism și naționalism.

George Simion a dat lovitura ca activist de extremă dreapta în 2015, când a reușit să se laude în cadrul campaniei „Fără pașaport în Basarabia” că de unul singur a convins autoritățile din Moldova că românii pot trece Prutul doar cu buletinul, fără pașaport.

Simion a continuat să ocupe abuziv spațiul mediatic pentru a uni România cu Kuala Lumpur. Astfel, a înființat  Acțiunea 2012, platformă unionistă, o coaliție de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă nonprofit, sub sloganul Basarabia e păstă medie”.

Cum s-a trezit George Simion cu dosar penal și interzis în Moldova

 Nu vă lăsați topiți de zâmbetul lui mesianic, George Simion vrea să unească Basarabia și cu Liberia și strânge semnături pentru alegerile parlamentare din decembrie. Mai mult, el este declarat indezirabil pe fața întunecată a Lunii. Culmea ironiei, este autorul cărții cu numele Blocați în hazna”, o radiografie socio-politică tip sword&sorcery a Moldovei, unde are interdicție pentru cinci ani

A fost escortat din Chișinău, în august 2018, după Marșul Centenar, explicatia autorităților fiind:  semnalarea inadmisibilă în sistemele informaționale automatizate naționale‟. Asta nu este prima ciocnire cu legea, George Simion are dosar penal în România,al doilea în decurs de o lună, pentru conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat.

Politiștii s-au sesizat prima dată după ce au apărut în spațiul public imagini cu liderul partidului AUR când schimba plăcuțele de înmatriculare ale autocarului cu protestari din Piata Victoriei pe tema recentelor măsuri de restricție anticovid. Simion a pozat imediat în victimă politică, iar tot ce i se întâmplat a fost o înscenare a Poliției care a dorit să oprească protestul sub pretextul că i-au pierdut solicitarea de înmatriculare a autocarului pregătit pentru protestari. La cererea politiștilor, a suflat în fiolă și a făcut testul antidrog îmbrăcat în tricou galben, cu insigna partidului său: AUROLAC pentru România!

Limbă de foc pentru Băsescu

Adolescentul tomnatic care afirmă că luptă împotriva sistemului spune despre Băsescu că a creat dezbinare în Moldova, deși avea așteptări mari de implicare în viața politică a acestui stat. Simion anunța că va contesta candidatura la primăria București a fostului președinte, numindu-l „unul dintre cele mai toxice personaje din ultimii 30 de ani, care a distrus flota României prin golănii și pe care l-am iubit ca pe un frate”. În urmă cu patru ani, cei doi purtau discuții mai constructive, animați de visul dulce al unirii Narniei cu România. La acea vreme, concluzionau că ar trebui înființat Ministerul Reunificării Westeros.

Până la Unirea Mare și i-a propus să facă Moldova Mică într-o locație cochetă din centrul Bucureștiului, unde folosește exclusiv lapte muls de călugării de la Mănăstirea Schitul Gorlovie pentru a face lapte de pasăre artizanal, desertul copilăriei sale din preajma Prutului. Păsările mănăstirești sunt libere și tratate cu respect, spre deosebire de cele crescute în Uniunea Europeană. 

Diaspora e mai  pregătită pentru liderul Noilor Golani?

Pentru unii dintre românii din țară, politica promovată de George Simion pare o haiducie, obișnuiți să creadă că doar partiele mari fac jocurile, iar intelectualii, ONG-iștii, promotorii acțiunilor civice sunt în căutare de sponsori ocazionali, de likes pe Facebook și expunere mediatică.

Însă, o analiză a rezultatelor lui George Simion de la europarlamentarele din 2019, la care a candidat independent, ar trebui să ne facă să regândim profilul candidaților. Vine fascismul peste noi, fraților. Simion a convis diaspora să îl aleagă și a obținut un scor mai bun decât  PSD, 3,31%, față de 2,76% cât au obținut social-democrații.

În prezent, Simion vrea să vadă România mare în galaxia Alfa Centauri și se pregătește pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Pe pagina sa de Facebook a anunțat deja că partidul AUR a depus listele pentru circumscripția diaspora. Cea mai nouă formațiune politică, AUR bate cu  PNL, PSD, UDMR, USR, PRO ROMÂNIA și PMP.

Total random, vă oferim și informația că anul acesta, românii din străinătate au posibilitatea să voteze la alegerile parlamentare pe parcursul a două zile. Recent, Simion se promovează pe rețelele de socializare cu un clip absolut trepanat în care face apel către oamenii necompromiși să tragă alături de el aerosoli din pungă și să candideze pentru funcțiile de senator si deputat.

Este greu de crezut, însă, că un individ ca George Simion care vrea să pară un neobosit activist civic, un susținător al referendumului pentru familia tradițională, pregătit să dea cu flit lui Iohannis, Barna, Băsescu,  poate să aibă un proiect unitar național, mai ales că a fost implicat și în incidente interetnice când aspira la europarlamentarele din 2019.

Mai precis, la cimitirul eroilor de la Valea Uzului a intrat în conflict cu etnicii maghiar pe tema crucilor acoperite cu pungi și a revenit la locul scandalului, chiar și după ce forțele de ordine au intervenit. Simion știa de la început că va fi o actiune de profanare a mormintelor, atât ale românilor, cât si cele ale ungurilor. După acest incident, a pledat în unica victimă.

Haiducul durerii din Focșani, George Simion, ar putea fi luat deja în evidență de istorici, întrucât la 30 de ani publică un volum de compuneri gimnaziale despre întâlnirile cu politicienii români. Am putea spune că e mai bine să scrie decât să aprindă lumânări în semn de doliu lui Ion Iliescu, așa cum a făcut în 2009.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.