Homeamintiri falseNoul sport la modă prin bulicică: vânătoarea de stângiști

Noul sport la modă prin bulicică: vânătoarea de stângiști

Tiberiu Midescu este practicant al unei noi forme de vânătoare sportivă: vânătoarea de stângiști. Am stat de vorbă cu el să ne povestească ce e cu practica asta neobișnuită.

Tibi: “Păi în primul rând, e un serviciu public. Acum, nu pot spune că nu simt așa, un sentiment de putere, o juisare chiar, când dobor un take stângist în sălbăticie, dar cel mai important este să nu le permitem să se înmulțească prea mult și să pună în pericol ecosistemul. Dacă s-ar înmulți prea mult stângiștii pot apărea probleme: organizații care luptă pentru drepturile minorităților,  tratarea corectă a persoanelor discriminate, formarea de sindicate, greve. Cine știe, poate chiar campanii antidiscriminare cu repercusiuni sistemice sau scăderea zilei de muncă la 6 ore. Nu putem avea așa ceva. Scade PIBul, știți cum e.”

Și cum îi vânați pe stângiști?

Tibi: “Acum, în condiții normale nu prea ar fi nevoie să-i vânăm că se mănâncă singuri unii pe alții. Dar e ceva în aer, nu știu, de apar de peste tot oameni care găsesc lucruri de criticat la sistemul social și economic. Și aici ajungem la prima armă: să-i prindem cu ipocrizia. Că doar sistemul economic pe care-l critică e ceea ce le permite să se înmulțească. Cu toții au iPhone, știi? Alternativ poți să-i lovești la personă, să le zici că-s saraci și resentimentari, că de fapt nu au niște principii, nu remarcă imposibilitatea creșterii infinite pe o planetă finită și nu resimt efectele colapsului ecologic iminent, ci pur și simplu sunt niște sărăntoci leneși care n-au reușit în viață și vor să li se dea chestii degeaba. Astea-s probabil armele cele mai ușor de mânuit, dar merg de obicei pe pui. Pe adulți mai degrabă îi alungi și riști să nu te întorci acasă cu niciun trofeu.

Apoi mai sunt niște atacuri mai subtile. Poți să mergi la fentă, să-i induci în eroare zicându-le că și tu vrei aceleași lucruri ca ei, dar că au ales tacticile proaste. Poți să le spui că ce vor ei să facă tot în oamenii săraci și discriminați o să lovească, ceea ce e foarte simplu pentru că-s puține lucruri care nu afectează mai tare oamenii săraci și discriminați. Am niște camarazi care împânzesc teritoriul cu niște momâi, le zic Oliver Twiști care arată a muncitori, dar care urăsc feministele, comunitățile lgbtqia+, minoritățile rasiale, iar dacă te uiți mai cu atenție de fapt nici sindicatele nu prea le plac, nici democrația la locul de muncă. Îi bulversează tare rău oamenii ăștia de paie și îi aduc la comportamentul natural în care se mănâncă unii pe alții.

Dacă-s prea mulți stângiști strânși și devine imperativă eradicarea lor, poți merge la opțiunea nucleară să le zici că Marx a omorât șapte gorilioane de oameni în lagărele din Venezuela. E din topor asta, nu-i foarte sportiv, știi ce zic, dar îi termină complet. Dacă ai noroc, există o versiune mai elegantă în care poți povesti cum a fost vreun unchi sau bunic luptător în rezistența anticomunistă din munți.”

Așadar, ce mai putem spune? Spor la vânătoare!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.