HomeFaptele shi LogicaNu te mai bucura că a picat un fond de investiții, clovnule

Nu te mai bucura că a picat un fond de investiții, clovnule

A, ai aflat și tu în sfârșit despre faza cu Gamestop? Te bucuri că le-au tras-o bogaților ălora de la fondul ăla de investiții niște haiduci ai internetului, nu? Crezi că asta demonstrează puterea internetului și a mulțimilor și că, uite, lumea nu e atât de injustă, deci nu e nevoie de nicio schimbare radicală? Ce bufon ești.

Crezi că acel hedge fund, una din cele peste 10.000 de astfel de organizații unde oricine are de aruncat echivalentul a două-trei apartamente în București (în blocuri fără bulină) poate să-i arunce în jocul de noroc și turbo-extracție de valoare numit bursă ca să facă rapid echivalentul a trei-patru apartamente, e relevant în the grand scheme of things? Mă faci să râd mai tare decât Doru Octavian Dumitru.

Acel fond a fost deja salvat de altul, că așa fac capitaliștii între ei, sunt conștienți că dacă nu mai dau ei cu mânuțele lor cu niște glet peste crăpăturile peretelui pe care e pictată marea frescă a pieței libere de către Mâna Invizibilă, se crapă dreacu’ tot peretele și le pică tavanul în cap. Guvernele capitaliste au intervenit deja să oprească vânzarea de acțiuni buclucașe și probabil o să apese și mai tare cu bocancii pe gâtul șerpilor care au făcut aplicațiile mobile de trading care au deschis porțile burselor pentru toți ratații cu vise de îmbogățire rapidă cum au deschis polițiștii ușile Capitoliului pentru toți lingăii lui Trump. Subredditul ăla probabil o să fie închis, la fel cum au fost închise multe altele înainte. Poate și moderatorii și adminii de acolo o să fie închiși, în timp ce managerii fondului ăla de investiții o să-și treacă frumi în CV că au experiență cu ecosistemul modern de trading bazat pe influencer culture și o să continue să cadă în sus în carieră.

Tu ai impresia că e ca atunci când Harry Potter l-a lăsat pe Draco Malfoy în curu’ gol în curtea școlii și a trebuit să vină Malfoy senior să-l salveze și a râs toată lumea de ei și apoi Harry a petrecut toată noaptea cu tovarășii cu bere la PET în jurul unui foc de tabără și toată lumea a fost fericită. Dar de fapt Malfoy senior a venit cu garda după el, că el le plătește salariile și îi scoate din belele, și i-au băgat dosar penal lui Potter pentru vătămare corporală. Harry Potter își pierde mințile cu dementorii la pușcărie acuma. 

Și pe 4chan – da, 4chan încă există, și cu ROBINET președinte – e plin de naziști care folosesc aceeași retorică ca aici pentru a demonstra altor clovni ca tine că lumea e condusă de evrei și că singura soluție e acțiunea violentă. Dar tu, un măscărici, te bucuri că nu trebuie să îl iei în serios pe Marx și că internetul o să ne salveze cu stickere cu Eat The Rich.

———–

Ți-a plăcut? Susține-ne pe patreon cu o donație anuală și primești reduceri la cărțile și produsele noastre trepanate.

7 COMMENTS

  1. No offense, dar articolul asta e cam degeaba. Si eu cred ca e o tampenie toata tevatura asta cu gamestop si singurii care au de pierdut sunt plebeii, dar tu ai reusit sa scrii nimic intr-o mie de cuvinte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.