Homekino killerAceastă recenzie la filmul Greyhound îți spune cine câștigă alegerile în SUA

Această recenzie la filmul Greyhound îți spune cine câștigă alegerile în SUA

GREYHOUND - Official Trailer (HD) | Apple TV+ - YouTube

Înainte de alegerile nord-americane, Greyhound sparge bariera fakenews-ului de pe internet și ne spune cine e adevăratul câștigător al scrutinului electoral. Filmul se va folosi de povestea lui Ernest Krause (adică Tom Hanks) pentru a ne spune cine va învinge și de ce.

Krause este un bărbat alb obișnuit aflat în al doilea război mondial, care își iubește patria, nevasta, și pe Isus. El conduce cu profesionalism o navă cu care protejează navele britanice de Uboturile germane. El este un conducător care vorbește frumos persoanelor de culoare și care e gata să le simtă lipsa atunci când ele nu îl mai servesc. Spre deosebire de naziștii care se răstesc la cei considerați suboameni, ofițerul american este iubit de servitorul african, care vrea să îl hrănească permanent. Ernest mai are o calitate, el înțelege că lupta cu submarinele germane e și o luptă pentru ce conducător luminat va fi servit cu devotament. El știe că fie Reichul german fie cel american vor trebui să învingă, și atunci el se va dovedi îndrăzneț în alegerile sale militare.

Filmul este excepțional pentru că ne face să înțelegem diferența între fascism și nazism în câteva scene simple. Ofițerul Krause se comportă ca un personaj fascist plauzibil: el este permanent vigilent, se sacrifică pentru țară, ia deciziile cele mai bune cu o rapiditate uimitoare și chiar își recunoaște greșelile atunci când reușește să își distrugă dușmanii. Înainte să îl condamnați pe personajul istoric Ernest, trebuie să înțelegeți de unde vine el. La academia militară unde a studiat, el a fost format de autori deveniți celebri pentru realismul lor politic. Lothrop Stoddard, un autor considerat de președintele Warren Harding un exemplu pentru umanitate, cerea distrugerea raselor ne-albe și comuniștilor pentru că amenința superioritatea ariană. Ernest, spre deosebire de imoralii naziști, nu apelează la dirty tricks și la fiecare manevră spune o rugăciune. El se trezește cu Isus pe buze, și atunci când este încolțit, el are la îndemână un pasaj biblic care ne arată ce trebuie făcut. Dacă asta vi se par exagerat, vă aduc aminte că noua judecătoare de la Curtea Supremă este originalistă tocmai pentru că ea crede un singur adevăr, revelat de Biblie și de Constituție. Cam așa se luptă cu naziștii și Ernest.

Greyhound ne explică pe scurt de ce fascismul american este superior nazismului. Poate că de asta sunt urmărite cu interes alegerile din Statele Unite, iar Germania nazistă a dispărut undeva în istorie. Cruzii germani apelează la tactici îngrozitoare, cum ar fi amenințări radio, dar conducătorul american al navei nu își va pierde calmul, va spune câteva rugăciuni, și va salva navele unui imperiu britanic, construit pe jertfa creștinilor albi. Iată că din nou Hollywood-ul ne va spune un secret care până la urmă e știut de toată lumea. Adevărații învingători sunt cei care își iubesc nevasta, pe Isus, amerikka și care nu vor întârzia să curețe lumea de China și de alți dușmani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.