Homekino killerAceastă recenzie la filmul Greyhound îți spune cine câștigă alegerile în SUA

Această recenzie la filmul Greyhound îți spune cine câștigă alegerile în SUA

GREYHOUND - Official Trailer (HD) | Apple TV+ - YouTube

Înainte de alegerile nord-americane, Greyhound sparge bariera fakenews-ului de pe internet și ne spune cine e adevăratul câștigător al scrutinului electoral. Filmul se va folosi de povestea lui Ernest Krause (adică Tom Hanks) pentru a ne spune cine va învinge și de ce.

Krause este un bărbat alb obișnuit aflat în al doilea război mondial, care își iubește patria, nevasta, și pe Isus. El conduce cu profesionalism o navă cu care protejează navele britanice de Uboturile germane. El este un conducător care vorbește frumos persoanelor de culoare și care e gata să le simtă lipsa atunci când ele nu îl mai servesc. Spre deosebire de naziștii care se răstesc la cei considerați suboameni, ofițerul american este iubit de servitorul african, care vrea să îl hrănească permanent. Ernest mai are o calitate, el înțelege că lupta cu submarinele germane e și o luptă pentru ce conducător luminat va fi servit cu devotament. El știe că fie Reichul german fie cel american vor trebui să învingă, și atunci el se va dovedi îndrăzneț în alegerile sale militare.

Filmul este excepțional pentru că ne face să înțelegem diferența între fascism și nazism în câteva scene simple. Ofițerul Krause se comportă ca un personaj fascist plauzibil: el este permanent vigilent, se sacrifică pentru țară, ia deciziile cele mai bune cu o rapiditate uimitoare și chiar își recunoaște greșelile atunci când reușește să își distrugă dușmanii. Înainte să îl condamnați pe personajul istoric Ernest, trebuie să înțelegeți de unde vine el. La academia militară unde a studiat, el a fost format de autori deveniți celebri pentru realismul lor politic. Lothrop Stoddard, un autor considerat de președintele Warren Harding un exemplu pentru umanitate, cerea distrugerea raselor ne-albe și comuniștilor pentru că amenința superioritatea ariană. Ernest, spre deosebire de imoralii naziști, nu apelează la dirty tricks și la fiecare manevră spune o rugăciune. El se trezește cu Isus pe buze, și atunci când este încolțit, el are la îndemână un pasaj biblic care ne arată ce trebuie făcut. Dacă asta vi se par exagerat, vă aduc aminte că noua judecătoare de la Curtea Supremă este originalistă tocmai pentru că ea crede un singur adevăr, revelat de Biblie și de Constituție. Cam așa se luptă cu naziștii și Ernest.

Greyhound ne explică pe scurt de ce fascismul american este superior nazismului. Poate că de asta sunt urmărite cu interes alegerile din Statele Unite, iar Germania nazistă a dispărut undeva în istorie. Cruzii germani apelează la tactici îngrozitoare, cum ar fi amenințări radio, dar conducătorul american al navei nu își va pierde calmul, va spune câteva rugăciuni, și va salva navele unui imperiu britanic, construit pe jertfa creștinilor albi. Iată că din nou Hollywood-ul ne va spune un secret care până la urmă e știut de toată lumea. Adevărații învingători sunt cei care își iubesc nevasta, pe Isus, amerikka și care nu vor întârzia să curețe lumea de China și de alți dușmani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.