Homekino killerRecenzie: Complet necunoscuți e un film complet previzibil

Recenzie: Complet necunoscuți e un film complet previzibil

Anul ăsta am jucat ruleta rusească și mi-am luat bilet l-a festivalul de film TIBI fără să mă uit foarte atent ce se proiectează, astfel că am ajuns să văd Complet necunoscuți, un film care s-a mai făcut de peste 20 de ori în cam tot atâtea țări, pentru că e o obsesie mondială să explorezi dinamicile dintre Tibi, Cipi, Ligia și Lidia când se așează toți l-a masă și își citesc mesajele unii altora ca în clasa a cincea. Particularitatea variantei autohtone o reprezintă faptul că regia îi aparține unui cunoscut actor și colaborator al lui bobonete, lucru care se va observa în limbajul folosit de personaje mai târziu, dar și în acțiune.

 Premisa filmului este arhicunoscută după atâtea remake-uri: un grup de prieteni vechi se întâlnesc la cină, cu ocazia unei eclipse de lună, iar Ligia, simțind că soțul îi este infidel, propune un joc extrem de fun haha: ce-ar fi, prieteni, să ne punem telefoanele pe masă și să citim cu voce tare orice mesaj primim pentru că intimitatea e overrated? Tibișorii, evident, se simt cu musca pe căciulă, dar acceptă cu greu.

După câteva apeluri mai degrabă vanilla de la colegi de muncă, Bubu de la IT (trecut în agendă ca Bill Gates, foarte provocator pentru anul 2021 evident), părinți etc., selfie-uri aproape făcute cu luna dar întrerupte de mesaje și mâncare inutil de pretențioasă pentru context (sau pentru orice altceva), se apropie nudurile trimise la oră fixă, care după un switch de telefoane identice culminează cu o furtună de slur-uri homofobe, un coming out forțat care încearcă să „salveze” onoarea unuia dintre cei care își înșeală soția și multiple cupluri hetero care se prefac șocate în timp ce de fapt doar își confirmau bănuielile de cupluri monogame nemulțumite în România secolului 21.

Nu am reușit să-mi dau seama, totuși, dacă acest film păstrează ideea originalului, în care toată faza asta era doar o ruptură în continuumul spațiu-timp și de fapt cuplurile au rămas fericite până la adânci bătrâneți cis și hetero, pentru că eram prea șocată de cât de mult au insistat pe ideea de bottom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.