Homekino killerBorat 2 și adevărurile lui strigătoare la cer

Borat 2 și adevărurile lui strigătoare la cer

Borat Subsequent Moviefilm' Is a Very Nice Sequel! - The Ringer

Borat a revenit în forță pe Amazon Prime cu o analiză zdrobitoare a sistemului care l-a făcut celebru, după ani și ani de tăcere grea. Se știe, Sasha Baron Cohen a făcut bani la greu criticând cu clișee rasiste rasismul conservatorilor și întărind rasismul liberalilor cărora le plac clădirile derelict din România. Întoarcerea lui Borat are însă un scop precis. Liberalii americani au crezut că pot să îl folosească noul film a lui Cohen în lupta finală cu Donald Trump, ținând cont că mai sunt câteva zile până la finalul acestei drame senzaționale. Performerul american s-a hotărât însă cu singur gest să arunce toate zarurile în aer. Pretextul noului Borat este un manual sovietic de educație sexuală, scris probabil imediat după revoluția sovietică, popular în Kazahstan. Cartea e considerată un ghid de purtare de către cele două personaje din film, Borat și cu fiica lui, care trăiesc conform manualului sovietic.

Scenariul filmului este dat de o idee simplă: ce ar fi dacă Borat umblă cu Kapital-ul lui Marx la el și testează reacțiile americanilor?  Manevra decisivă din film este să critice rasismul sistemului, atât la conservatori cât și la liberali. De pildă, Borat este la un moment dat în casă cu un grup de fani ai lui Trump, care îl urăsc pe Barack Obama și cred că virusul e produs de comuniștii chinezi. Borat aparent își caută fiica, dar le arată reacționarilor din casă scene de sex din manualul comunist. Fanii lui Trump, nevenindu-le să creadă ochilor descrierile explicite din manualul sovietic de sex, îl acuză pe Borat că răspândește știri false. Borat insistă, nu și nu, copii din Kazahstan au crescut cu manuale comuniste explicite despre sex, dar audiența americană crede că totul e o invenție ieftină.

Într-o altă scenă, fiica lui Borat se duce la o adunare a democratelor de tip Hillary, care sărbătoresc victoria feminismului și drepturile femeilor albe. Tutar (actrița bulgară Maria Bakalova) se hotărăște să fie deschisă cu colegele ei, începe să povestească cu lux și amănunte despre sexul fantastic pe care l-a avut pe scena anarhistă din Plodviv, cu multe persoane de gen incert. Democratele american au început imediat să fie îngrijorate de violența sexuală, dar Tutar nu mai rezistat, a început să citească din manualul sovietic și le-a invitat să se dezbrace împreună cu ea. Vă dați seama, democratele au început să cheme imediat un Uber pentru Tutar, care le-a povestit în timp ce așteptau taxiul despre violența capitalismului de tip start-up.

E puțin probabil că filmul va ajunge în varianta bootlegged și în casele din estul Europei, iar cinefilii din România vor vedea în curând o variantă cenzurată, care nu rămâne fidelă satirei lui Borat.           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.