Homeopinii blestemateDe ce ne-a închis facebook paginile?

De ce ne-a închis facebook paginile?

Pe scurt, prietenx, și dacă ar fi să ne coborâm(sau să ne ridicăm?) la inteligența algoritmilor lui zucc, da, pagina ne-a fost închisă pentru fascism.

Povestea, pe scurt.

În aproape 8 ani de când am înființat pagina Dezarticulat, am primit un total de 5 avertismente și “pedepse” pentru încălcări ale regulamentului facebook. Problemele au început, însă, relativ recent, prin toamna anului 2019, când primeam primul avertisment pentru că folosisem cuvântul “mdma” într-o mema din seria despre șobolan (cei care vă mai amintiți). Am făcut apel, s-a dovedit că respectam regulamentul.

Al doilea avertisment a venit prin octombrie 2020, când am postat un fragment destul de explicit sexual dintr-o proză de Adi Schiop. Nu era ceva homofob, doar despre un personaj căruia îi place să facă sex. Mai degrabă algoritmul facebook ar putea fi caracterizat homofob sau făcut după niște modele de morală victoriană steampunk sau ceva de genul. Proza am publicat-o pe trepanatsii, și dacă nu băgam acel nenorocit de fragment în captionul postării, scăpam nepedepsiți. Asta e lecția pe care au învățat-o site-uri profund incorecte politic precum times new roman, o țin relativ cuminte în titlul articolului și caption și se desfășoară în diatribe sexiste, clasiste, rasiste, de tot felul la ei pe site unde sunt stăpâni. Facebook nu e nevoit să aplice spoiala de corectitudine politică rudimentară, times new roman își trage traficul și hăhăielile și toată lumea e mulțumită și în KIP-uri a dracului de progresistă. Cenzură cu mănuși.
 
Numero 3. Pe 14 aprilie postam o captură de la un revelion din anii 90 în care Nae Lăzărescu îl interpreta pe Hitler. Captionul era “revelion 1993 was wild”. Zvastica era problema, bineînțeles, nu ai voie s-o folosești în niciun context, fie el și antifascist sau în care ironizezi fascismul. Nu știam, nu s-a mai repetat. Dar din nou, mergând le logica times new roman, dacă Noua Dreaptă decide să își tragă trafic pe site-ul lor plin de zvastici de pe facebook, pot foarte simplu s-o facă prin eufemisme. A, stai, deja face asta AUR, chiar dacă nu își tatuează zvastica în frunte, facebook n-a avut probleme să-i monetizeze și să-I viralizele cu tot felul de derapaje fasciste.
 
Deja după numărul trei s-a activat vâna antifascistă în algoritm. Au început să ne sape în postări vechi și să ne amenințe că pagina e în risc de ștergere.

Pe 8 mai suntem înștiințați că am încălcat retroactiv în martie 2020 regulamentul cu o postare de-a tancului financiar Mandachi, care îl menționa pe Hitler.

Și lovitura de grație avea să vină pe 21 mai, când ni se spune că în octombrie 2020 un om frumos DOR a spus chestia asta care atunci nu știam că încalcă regulamentul: “Nu-mi imaginez ceva mai mișto decât să citesc Mein Kampf mergând pe bicicletă până la cafenea, apoi la grădiniță, apoi în parc.”
 
După care pagina a dispărut fără înștiințare, am încercat în zadar să facem una nouă, dar ne-au dat-o jos pentru că era același nume, și odată cu ea au luat în Iadul Corectitudinii Politice Centriste și pagina Dezarticast.
 
Cam astea-s faptele, încercăm să le prezentăm transparent vouă, publicului, pentru că meritați niște explicații.
Ne citim în continuare aici, pe newsletter, ne auzim pe youtube la Dezarticast și, în curând, încercăm să relansăm memetica pe pagina trepanatsii si pe pagina de instagram dezarticulat.
 
În iunie vom lansa Almanahul Trepanatsii, stați aproape pentru detalii.
 
Nu renunțăm la trepanare.

Vrei să ne ajuți?

Dacă ai prieteni fanx Dezarticulat, spune-le să se aboneze la newsletter aici.

Ne poți susține cu o cafea pe patreon.

Cumpără produse de pe www.trepanatsii.ro/magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.