Homekino killerRecidivist: Ce ne spune despre realitate serialul vloggerului Montana

Recidivist: Ce ne spune despre realitate serialul vloggerului Montana

Ieșind din zona călduță a seriilor difuzate pe posturile mari, Recidivistul reușește să documenteze corect cum arată realitatea rece din Timișoara. Multă lume a auzit despre luptele intestine ale diferitelor bande care își dispută puterea în cartierele orașului, dar nimeni nu a reușit să surprindă cu acuratețe chirurgicală situația adevărată și disperată a orașului.

Pretextul este dat de un doctor stomatolog, Adi Neveu, care a fost condamnat de mai multe ori pentru o operație greșită, și acum dorește să se răzbune pe patronul clinicilor dentare Ionuț Teahu (care apropo, există în realitate și este un CEO de succes, pe numele lui Ionuț Leahu). Adi încearcă să își facă o viață nouă după zece ani, dar este măcinat de dorința de răzbunare pe Teahu, care acum a ajuns la stadiul de CEO. Adi știe că Teahu este gata să facă o afacere mare cu Morphosis Capital Fund I Cooperatief, un fond internațional care trăiește din rularea banilor din operații chirurgicale extrem de scumpe. Câteva case centrale în care trăiesc romi trebuie să fie luate de Morphosis Capital și evacuate cât mai repede, preferabil iarna. Adi mai află că Morphosis Capital a cumpărat un grup de artiști din oraș să facă un serial TV pe youtube în care romii din casele timișorene să fie blamați că se opun chirurgiei estetice.

Recidivist reușește să scape de toate clișeele pe care le-ați văzut vreodată despre patroni, stomatologi și romi. Adi Neveu, un stomatolog strălucit, este înfățișat ca un băiat de cartier care este lacom și egoist. Patronii, în schimb, sunt înfățișați cu mare delicatețe. Ei sunt înconjurați de cărți, le place să vorbească cu „întru” și „celeritate”, și se pare că își doresc cu toții un primar tânăr și cultivat, care să îi ducă în Europa. Romii au parte de un tratament special. Ei vorbesc de cele mai multe ori în farsi, pentru că șeful bandei a stat mult in Iran, de unde a învățat cum să se opună corporațiilor globale care vor să invadeze orașele estice.

Deși la primele episoade, serialul care ne oferă cadre spectaculoase filmate cu drona și scene de intensitate dramatică superioară, suntem lăsați să bănuim că Adi va reuși să se alieze cu vorbitorii de farsi pentru a opri megalocorporația Morphosis, care vrea să ne adoarmă pe toți. Miza este dacă Adi va reuși să fie educat de către noii aliați, astfel încât să pară că este un doctor stomatolog veritabil. Până la urmă, nici nu contează. Ce e important este că serialul ne oferă o Timișoară despre care am auzit, dar care până acum nu a fost văzută.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.