Homeopinii blestemateRevelionul TVR și nervii nesimțiți ai dreptei. Cum să te enervezi corect

Revelionul TVR și nervii nesimțiți ai dreptei. Cum să te enervezi corect

Înainte de indignările oamenilor educați și frumoși, cum că s-a dat Vacanța Mare la TVR pe 50000 de euro, stați puțin și vedeți fundamentul găunos al scandalului.

Sunt zeci-sute de rentieri care vor să ia cu asalt raiul bugetelor de la TVR. TVR e o bună vacă de muls pentru divizii de agitatori ai puterii. Am văzut asta la lucru cu mai fiecare regim.

Dacă scandalul Revelionului nu exista, el trebuia inventat. Cumva, șefa TVR, Doina Gradea și ai ei au livrat-o pe asta cu Mugur Mihăiescu, horecul antibotniță, doar ca să încerce o ieșire cu scandal, pentru că e clar că noul guvern vrea să-și pună oamenii fideli. Se va întâmpla ca la Justiție. După ce pleacă nenorociții pesediști, vor veni unii cu fix aceleași intenții numai că ”în numele binelui”. Sigur, asta ne arată cât de infantil e și nucleul dur de fani ai drepte, fie useriste, fie mai de peșteră, peneliste, care bun botul la fiecare spasm etic din ăsta.

Dacă vrei să te enervezi corect cu TVR, mai bine ai vedea cum postul public – care ar trebui să apere stat social, presă neisterică etc. – s-a umplut de pensionarii capitalismului sălbatic 90-ist. Gradea a fost parte din făurirea gloriei mediatice private, ProTV. Vacanța Mare umplea în 90 săli prin provincie cu mai mulți oameni decât se uită în prime time azi la TVR.

Gradea, Vacanța Mare sunt consecvenți, simt cel mai bine mersul lucrurilor, simte unde sunt banii și siguranța. În anii ’90, banii se făceau din cărat marfă cu sacoșa de rafie, din privatizat bunuri publice și din bancuri proaste. Capitalismul sălbatic al showbizului le-a dat totul. Acum s-au orientat corect către mulgerea banului public. Sau mai curând, mulgerea de influență prin postul public. Că, să fim serioși, suma vânturată de niștre triști precum Bulai e un gunoi, înseamnă nimic față de cât lua Vacanța Mare acum 10-15 ani de la Pro.

Posturile publice adună mult mai mulți susținători ai pieței libere decât Gradea sau Vacanța Mare. E plin de Humanitas pe la posturile publice de radio și TV, e plin de afaceriști veniți la un barter să mănânce la Dinescu, se reciclează la greu toată fauna dreptei, de toate culorile.

Cei care se dau că apără presa de jeg comit un jeg și mai mare, când după un show (altfel complet idiot, cum altfel?, și nu pentru că e Vacanța Mare, ci pentru că putea fi la fel de bine Almășan sau mai știu eu ce genii – apropo, înțeleg că Fuego a fost ok?), cer schimbarea conducerii. E o ingerință inacceptabilă. O dai pe șefa TVR-ului jos  după ce îi judeci un raport, conform legii, nu pentru că ai câștigat (oarecum) alegerile parlmentarele și ți-a dat Iohannis guvern.

Judecățile, cică obiective, despre calitatea programelor TVR sunt vopsea proastă pentru o clasică mișcare de ”vin ai noștri, pleacă ai voștri”. Nu s-a dat nimeni cu curul de pământ când TVR a făcut chestii incredibile (vezi un exemplu cu verificarea virginelor la Viața Satului sau chiar în noaptea asta de Revelion cu glume făcute de tot soiul de ratați despre cum caută ”sub capotă” femeile). Așa cum, niciunul de la dreapta nu e în stare să remarce că prime time-ul s-a mai revigorat de câțiva ani la postul public. Că la TVR mai erau măcar voci anti-Iohannis, spre deosebire de alte locuri – și Dinescu, și Nistorescu, și Cristoiu, măcar au organ anti-putere ceva mai musculos, mai educat, decât preșurile etice care au învățat să facă presă cu advertoriale.

 Culmea e că mulți o spun și pe față, că vai, s-au luat de Iohannis. Nu ăsta e păcatul, păcatul e că glumele erau ghene pline de sexism și ură reșapată de gherțoi ”HoReCa”. Partea cu Iohannis era singura bună.

Aș prefera un purtător de cuvânt tip ”ciocu-mic” care să spună direct: bă, nu mai vrem să dăm 50000 de euro pe Revelion, vrem să dăm câteva sute de mii să facem un Revelion și mai prost, dar să fie făcut de dreapta bună la suflet. Am avut și aventuri de dreapta la TVR, cu Giurgiu, Culcer și alții, care în afară de supt bani ca lumea nu-mi amintesc să fi produs revoluția unui post public care, de altfel, ar putea să duduie pe o piață praf a media românești.

Însă criticii de bine, sufletele sensibile jignite de Vacanța Mare, ar trebui să fie atente să nu ceară de fapt o uniformizare a glumei proaste ca în patria lui Orban Viktor. În TVR n-ar trebui să intre comercial jegos, dar voi nu de la comercial jegos v-ați ofuscat, v-ați ofuscat de la credința indecent de intimă că există și comercial de bine, nejegos, un TVR ca un Kaufland înecat în clor și bune maniere. Nu, bre, postul public ar putea, cu armata lui de angajați să duduie ”pă conținut”, nu neapărat de entertainment, că nu poți să te bați cu youtube, ci cu conținut de viață cotidiană românească reflectată corect. Dar pentru asta puteați urla și acum un an, și acum 10 când era Băsescu la putere.

3 COMMENTS

  1. Pe mine fix cele mentionate de dumneavoastra m-au deranjat si, in plus, lipsa de empatie pentru cele cateva zeci de mii de romani care chiar au suferit in aceasta perioada de boala acesta zisa COVID.

  2. Să te hăhăi pe tema pandemiei, când atâția oameni au murit , alții ,cu miile , suferă in spitale, iar apoi, să zici că tu ai făcut “satiră”… ,,Satiră”, in conditiile in care, inclusiv in noaptea de Revelion,erau oameni care sufereau intubati la ATI, alții petreceau o noapte tristă in saloane, cu frici in suflet si medicatie la greu. Familile lor, triste si ele, acasă. E greu, la cumpăna dintre ani , când ai pe cineva drag in spital, nu iti tihnește nici mâncarea, nici băutura, te gândești ce face ruda ta, dacă va scăpa cu bine, dacă va rămâne cu sechele, cum se va readapta…Așa că, să le dai românilor bășcălie de cârciumă pe tema pandemiei in noaptea de Revelion și să numești asta ,,satiră”, imi pare de-a dreptul obscen. RUȘINE TVR !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Cine e italianca care a cucerit tiktokul înjurând în română

0
Recent, au devenit virale pe platforma de videoclipuri scurte tiktok câteva clipuri cu o tânără care vorbește româna stricat, din toate punctele de vedere. Italianca apare foarte nervoasă de fiecare dată și își înjură iubitul român. Motivele variază, ba că i-a mâncat ciocolata promisă ori că nu poartă căciulă sau că a uitat să-i cumpere de la magazin lămâie. Toxic Mary, numele sub care își promovează activitatea, a strâns sute de mii de vizualizări în ultimele câteva săptămâni și se apropie vertiginos de cotele de popularitate ale unor alte produse social media precum Luis Stan sau TJ Miles, deja celebri și pe canalele mainstream de televiziune. Canalul deținut la comun de Toxic Mary și prietenul ei are circa 250.k urmăritori și cifrele sunt în continuă creștere, deci în curând să ne așteptăm să îi vedem pe cei doi la Kapatos.