Homekino killerSocial dilemma: De ce nu mă pot opri din vizionarea clipului cu...

Social dilemma: De ce nu mă pot opri din vizionarea clipului cu Nicușor și Anthea

Nu știam de ce sunt dependentă de un clip care mi-a dat viața peste cap, dar în sfârșit am răspunsul la ce mi se întâmplă.

Eu întotdeauna mi-am închipuit că facebook-ul e făcut de unii ca să îți bage pe gât ad-uri, să văd colegii de liceu ce mașini și-au tras, ce poze trăznet la care să mor de invidie trebuie să mă uit.

Dar nu, netflix-ul m-a lămurit, facebook-ul ca o tragedie greacă, e ca tipul ăla mișto care vine la o petrecere dar de fapt nu are mașină, adicăăăă, îți dă dependențe de numai știi ce e cu tine. Faza e cică, să zicem că te uiți la reclama asta la nicușor dan de zece ori, îți bagă algoritmul în următoarele clipuri cu copii și tații lor cum sunt cuprinși de o fericire infernală. Și mai tare, să zicem că următoare mișcare e să dai google la porn, ei bine, mai degrabă mă predau singură la poliție, că deja algoritmul îți bagă copii de nu știi ce e cu tine. Faza e din ce în ce mai adevărată. Să zicem că mă uit la un status la Vasile Ernu pe facebook, dar mâine întâlnesc unul la fel care îmi zice care din cărți să i le cumpăr, și poimâine la fel, același statut, algoritmul mă înnebunește.

Am avut un moment de bang la film când a apărut unul alb cu dread-uri, mi-am zis atenție, ăsta avea funcția de founding father, și care ne-a zis că ce îmi vinde fbul e de fapt schimbarea de percepție. Makes sense, de fapt nu e Nicușor problema, văd că mă uit la copaci și vreau să îi scrolez, nu mai știu ce e cu mine.

Apoi, apare o tipă de la harvard, cool, zic, și zice că de capitalism al supravegherii, mamă, asta e marxistă, cică ne controlează pe toți și fac bani din vânzarea de predicții. Faza care m-a rupt cu adevărat, până acum nu a fost nimic, știi, nu a fost când l-au băgat pe unul indian care să îmi zică că a crescut procesorul rău, mă așteptam, ăștia indienii, știu frate. M-a rupt atunci când îmi arătau în film cum îți băgau notificările, că dacă nu apari o zi, bam, îți rupe telefonul facebook-ul. Cam așa e, numai că la mine e un glitch frate, tot îmi apar notificările la unul căruia nu pot să-i dau cancel, serviciu, știi, și tot îmi apar de îmi vine să ies de pe facebook.

Plus că la serviciu mă obligă ăștia să stau pe facebook acum. Cam așa, cică ăsta creează dependență, nu capitalismul și că trebuie să vindem chiloți de nu mai știu ce e cu noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Populare

Filip Cristian, cryptomiliardarul de 19 ani de pe tiktok de proiectele...

7
Dacă ne urmărești ziarul de postironie și scandal, știi probabil că redacția noastră are o pasiune pentru tancuri financiare și tot ce înseamnă zona crypto. Dar atunci când aceste două elemente rare se întâlnesc și se unesc ca Voltron, trecem de pasiune și ne apucăm de doxat ca în rândurile de mai jos pentru că sunt semne că e pe cale să se întâmple o escrocherie.